Foto: alzbetty
Tak som dnes našla surimi v mrazničke... a zúfalý pocit v žalúdku primäl moju chladnú hlavu vyprodukovať niečo chutné, diétne a rýchle... rizoto sme Zobraziť celý popisTak som dnes našla surimi v mrazničke... a zúfalý pocit v žalúdku primäl moju chladnú hlavu vyprodukovať niečo chutné, diétne a rýchle... rizoto sme zbodli s maminou za chvíľu a tuším sa u nás vyskytne častejšie :D
porcie
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny, pretože príprava je celkom rýchla :D
-
2
Ryžu prepláchneme, dáme na rozpálený olej, zaprášime kurkumou (aby chytila farbu), pridáme kúsok cibule, 1/4 PL soli a dobre opečieme. Potom zalejeme vriacou vodou zmiešanou s vegetou (alebo zalejeme bujónom či len vodou)
-
3
Cibuľu nakrájame na poctivé malé kocky, mrkvu nastrúhame nahrubo, papriku na pásiky. Paradajku sparíme, odstránime šupku a semienka a nakrájame na kúsky. Tyčinky nakrájame na väčšie kúsky, pretože sa trošku rozpadávajú pri varení :D
-
4
Na troche oleja opečieme cibuľu dosklovita, potom vhodíme mrkvu, asi minútu opečieme, zľahka posmažíme spolu s paprikou a zalejeme trochou vody. Podusíme tak, aby mrkva bola mäkká. Vložíme nakrájanú paradajku a všetky koreniny podľa chuti- soľ, vegetu, rascu, karí, šafran, biele korenie, bazalku, muškátový oriešok... môže sa zdať trochu kyslé, preto môžeme pridať cukor alebo umelé sladilo. Chvíľu podusíme a pridáme surimi, len minútu necháme dusiť a dochutíme kečupom.
-
5
Uvarenú ryžu zamiešame so surimi zmesou a kukuricou. Hotové podávame posypané pažítkou a syrom. Prajem dobrú chuť :D
@Alzbetty zabudla si na najdôležitejšiu vec, dať to do správnej kategórie "Slovenská kuchyňa", ja si to tiež pridám do svojho profilu .....