Lahodná pórová polievka

maggi - fotkamaggi, 9. mája 2013
Lahodná pórová polievka
Foto: maggi

Komerčný recept

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

200 g
2 ks menšie
100 g
2 PL
4 PL
50 g
600 ml alebo zeleninového vývaru – môžete vyskúšať MAGGI zeleninový bujón
1 PL s kuracou príchuťou




Postup

  1. 1

    Ošúpanú cibuľu nasekáme nadrobno a na masle s olejom orestujeme do sklovita. Pridáme nakrájaný pór, zaprášime múkou a znovu ľahko orestujeme. Zalejeme studenou vodou a starostlivo metličkou rozmiešame. Privedieme do varu a dochutíme vegetou. Po 10 minútach všetko riadne rozmixujeme tyčovým mixérom. Nakoniec pridáme kyslú smotanu. Ďalej už nevaríme. Podávame s nokom z kyslej smotany.

  2. 2

    Tip: Polievka skvele chutí s opečenou bagetkou alebo toastovým chlebom.

Diskusia k receptu

tiginko
by ma zaujímalo, z čoho je taka zelená. Moja pórová taká nebýva. Žeby ozelenela z tej kuracej príchute?
mijaita
@tiginko , prave nad tim premyslim :-) Leda ty dva mensi pory na 1/4l vody ? :-)
A ta vegeta je tu pro me jak cerveny hadr pred bykem !
braxi
mám pocit, že je to špenátová a nie pórkova polievka...
dogagador
Aj mne sa vidi skor spenatova, ale je to predsa komercny recept, niekto potrebujemrobit reklamu maggi....no nevyslo to celkom
haston
čo keby sme ju premenovali na zelenú polievku? :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia