Lahodná cesnačka môjho mužíka

lucija - bez fotkylucija, 6. novembra 2016
Lahodná cesnačka môjho mužíka
Foto: lucija

Netradičná, krémovo-cesnaková polievka z iného súdka, ktorú si obľúbite.

8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 hlávky
2 ks
7 ks
 (alebo maslo)
2 PL
2 CL
2 CL
Vývar:
2 kocky (Masox)
1,5 l
5 ks
2 ks
Záver:
250 ml
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vývar: Do menšieho hrnca nalejeme cca 1,5 l vody a pridáme bujóny s bobkovými listami a celým korením. Necháme povariť asi 10 - 15 min. (na konci vyberieme korenie aj s bobkovými listami).

  2. 2

    Očistíme cesnak a cibuľu. Cibuľu nakrájame na drobno a časť cesnaku nakrájame na kolieska, zvyšnú pretlačíme (kvôli zachovaniu chuti). Cesnak s cibuľou začneme smažiť na miernom ohni až kým sa nezačne prilepovať o dno. Pridáme rascu s mletou paprikou a za stáleho miešania speníme spolu s múkou. Zalejeme vývarom. Pridáme vodu podľa chuti (cca 1,5 l). Spolu to varíme cca 15 min. Medzitým si ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na malé kocky (1 cm).

  3. 3

    Ponorným mixérom rozmixujeme polievku. Potom pridáme zemiaky a varíme až kým nezmäknú. Do polievky vylejeme smotanu na varenie a chvíľku povaríme. Pred koncom si v pohári rozšľaháme vajíčka a za stáleho miešania prilievame. Necháme ešte chvíľku povariť.

  4. 4

    Môžeme servírovať. Kto má rád môže si spraviť aj krutóny. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: