Foto: lucija
Netradičná, krémovo-cesnaková polievka z iného súdka, ktorú si obľúbite.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 hlávky |
|
2 ks |
|
7 ks |
|
(alebo maslo) |
|
2 PL |
|
2 CL |
|
2 CL |
|
Vývar: | |
2 kocky (Masox) |
|
1,5 l |
|
5 ks |
|
2 ks |
|
Záver: | |
250 ml |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
Vývar: Do menšieho hrnca nalejeme cca 1,5 l vody a pridáme bujóny s bobkovými listami a celým korením. Necháme povariť asi 10 - 15 min. (na konci vyberieme korenie aj s bobkovými listami).
- 2
Očistíme cesnak a cibuľu. Cibuľu nakrájame na drobno a časť cesnaku nakrájame na kolieska, zvyšnú pretlačíme (kvôli zachovaniu chuti). Cesnak s cibuľou začneme smažiť na miernom ohni až kým sa nezačne prilepovať o dno. Pridáme rascu s mletou paprikou a za stáleho miešania speníme spolu s múkou. Zalejeme vývarom. Pridáme vodu podľa chuti (cca 1,5 l). Spolu to varíme cca 15 min. Medzitým si ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na malé kocky (1 cm).
- 3
Ponorným mixérom rozmixujeme polievku. Potom pridáme zemiaky a varíme až kým nezmäknú. Do polievky vylejeme smotanu na varenie a chvíľku povaríme. Pred koncom si v pohári rozšľaháme vajíčka a za stáleho miešania prilievame. Necháme ešte chvíľku povariť.
- 4
Môžeme servírovať. Kto má rád môže si spraviť aj krutóny. Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Chudáčik mužik.