Lahodná cesnačka môjho mužíka

Autor receptu: lucija

Netradičná, krémovo-cesnaková polievka z iného súdka, ktorú si obľúbite.

8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vývar: Do menšieho hrnca nalejeme cca 1,5 l vody a pridáme bujóny s bobkovými listami a celým korením. Necháme povariť asi 10 - 15 min. (na konci vyberieme korenie aj s bobkovými listami).
  2. Očistíme cesnak a cibuľu. Cibuľu nakrájame na drobno a časť cesnaku nakrájame na kolieska, zvyšnú pretlačíme (kvôli zachovaniu chuti). Cesnak s cibuľou začneme smažiť na miernom ohni až kým sa nezačne prilepovať o dno. Pridáme rascu s mletou paprikou a za stáleho miešania speníme spolu s múkou. Zalejeme vývarom. Pridáme vodu podľa chuti (cca 1,5 l). Spolu to varíme cca 15 min. Medzitým si ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na malé kocky (1 cm).
  3. Ponorným mixérom rozmixujeme polievku. Potom pridáme zemiaky a varíme až kým nezmäknú. Do polievky vylejeme smotanu na varenie a chvíľku povaríme. Pred koncom si v pohári rozšľaháme vajíčka a za stáleho miešania prilievame. Necháme ešte chvíľku povariť.
  4. Môžeme servírovať. Kto má rád môže si spraviť aj krutóny. Dobrú chuť !