Čerešňový koláč
Ľahký koláč z domácich čerešní
Autor receptu: kitchenguru
Postup
- Žĺtky oddelíme od bielkov a obe zvlášť v miskách vyšľaháme. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme múku, prášok do pečiva, cukor, štipku soli, mlieko a olej a pomixujeme. Do takejto zmesi jemne vmiešame vyšľahané bielky a cesto vylejeme do papierom vystlanej formy na pečenie. Keď máme cesto vo forme poukladáme doň odstopkované umyté čerešne a zatlačíme ich do cesta.
- Rúru na pečenie vyhrejeme na 185 stupňov Celzia. Koláč vložíme do rúry a pečieme cca 35-40 minút. Priebežne sledujeme, pečenie záleží od konkrétnej rúry na pečenie. Vyberieme a vychladnutý koláč nakrájame a podávame so šľahačkou.