Čerešňový koláč

Ľahký koláč z domácich čerešní

Autor receptu: kitchenguru

35-40 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov a obe zvlášť v miskách vyšľaháme. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme múku, prášok do pečiva, cukor, štipku soli, mlieko a olej a pomixujeme. Do takejto zmesi jemne vmiešame vyšľahané bielky a cesto vylejeme do papierom vystlanej formy na pečenie. Keď máme cesto vo forme poukladáme doň odstopkované umyté čerešne a zatlačíme ich do cesta.
  2. Rúru na pečenie vyhrejeme na 185 stupňov Celzia. Koláč vložíme do rúry a pečieme cca 35-40 minút. Priebežne sledujeme, pečenie záleží od konkrétnej rúry na pečenie. Vyberieme a vychladnutý koláč nakrájame a podávame so šľahačkou.