Jogurtová nátierka
Labneh - jogurtová nátierka
Autor receptu: redakcia
Labneh je nátierka zo stečeného jogurtu, populárna v kuchyni na Blízkom východe. Podáva sa na raňajky a tiež ako dip alebo príloha k rôznym jedlám.
6 porcií |
10 (+ odstátie) minút príprava |
Postup
- Nad misu zavesíme sito a vystelieme ho gázou alebo tenkou utierkou. Nalejeme doň jogurt a necháme ho cez noc odkvapkať v chladničke.
- Ak nemáme kúpené hotové korenie zaatar, namiešame si domáce. Rozmixujeme 2 PL pražených sezamových semienok, 2 PL sušeného tymianu, 1 PL sušeného oregana, 1 PL sušenej majoránky, 1 PL mletej rímskej rasce a 1/2 Č soli.
- Na druhý deň primiešame k stečenému jogurtu soľ podľa chuti a ochutíme olivovým olejom a zaatarom.