Jogurtová nátierka

Labneh - jogurtová nátierka

Autor receptu: redakcia

Labneh je nátierka zo stečeného jogurtu, populárna v kuchyni na Blízkom východe. Podáva sa na raňajky a tiež ako dip alebo príloha k rôznym jedlám.

6
porcií
10 (+ odstátie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Nad misu zavesíme sito a vystelieme ho gázou alebo tenkou utierkou. Nalejeme doň jogurt a necháme ho cez noc odkvapkať v chladničke.
  2. Ak nemáme kúpené hotové korenie zaatar, namiešame si domáce. Rozmixujeme 2 PL pražených sezamových semienok, 2 PL sušeného tymianu, 1 PL sušeného oregana, 1 PL sušenej majoránky, 1 PL mletej rímskej rasce a 1/2 Č soli.
  3. Na druhý deň primiešame k stečenému jogurtu soľ podľa chuti a ochutíme olivovým olejom a zaatarom.