Foto: eviana
Niet nad doma pripravenú nátierku, jednoducho nátierky milujeme. U mäsiara som natrafila na tak úžasnú chudú mäskovú slaninku, že sa jej nedalo odolať... a Zobraziť celý popisNiet nad doma pripravenú nátierku, jednoducho nátierky milujeme. U mäsiara som natrafila na tak úžasnú chudú mäskovú slaninku, že sa jej nedalo odolať... a inšpirovala ma k tejto nátierke:
porcií
príprava
Postup
-
1
Takto úžasne vyzerala oravská slanina od mäsiara... nie naozaj to nie je údená šunka :)
-
2
Vajíčka uvaríme na tvrdo, po vychladnutí ich nakrájame na malé kúsky (alt. nastrúhame na strúhadle ako keď strúhame jablká). Šalotku nakrájame na malé kocky, jemne nasolíme - aby zmäkla. Slaninku nakrájame na malé kocky, prisypeme k vajíčkam. Pridáme zmäknuté maslo, biely jogurt, lyžicu kečupu a nakrájanú šalotku. Na jemno nakrájame zelenú časť póru a petržlenovú vňať a všetko spolu zmiešame do kompaktnej nátierky. Nechcela som, aby nátierka bola hladká a krémová, schválne som ju chcela takú "rustikálnu" s priznanými kúskami slaniny aj vajíčka. Potom už len čerstvý chlebík alebo pečivko, zeleninu a fajná papanica je hotová :)
krásny, kretívny a úžasne chutný :-)
nech už si aj prihlásená!!!
aha tu:
varecha.pravda.sk/magazin/najkrajsi-chlebicek/11340-clano...
5*****
Vyzerá okúzlujúco.Ale neodídem bez toho aby som ešte nepochválil pekné naservírovanie finálneho jedla.10 *