Vajíčkovo-jogurtová nátierka so slaninou

eviana - fotkaeviana, 12. novembra 2013
Vajíčkovo-jogurtová nátierka so slaninou
Foto: eviana

Niet nad doma pripravenú nátierku, jednoducho nátierky milujeme. U mäsiara som natrafila na tak úžasnú chudú mäskovú slaninku, že sa jej nedalo odolať... a Zobraziť celý popisNiet nad doma pripravenú nátierku, jednoducho nátierky milujeme. U mäsiara som natrafila na tak úžasnú chudú mäskovú slaninku, že sa jej nedalo odolať... a inšpirovala ma k tejto nátierke:

5
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

3 ks uvarené na tvrdo
150 g
200 ml
50 g
1 ks alebo menšia červená cibuľa
1 PL




Postup

  1. 1

    Takto úžasne vyzerala oravská slanina od mäsiara... nie naozaj to nie je údená šunka :)

    Vajíčkovo-jogurtová nátierka so slaninou  - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčka uvaríme na tvrdo, po vychladnutí ich nakrájame na malé kúsky (alt. nastrúhame na strúhadle ako keď strúhame jablká). Šalotku nakrájame na malé kocky, jemne nasolíme - aby zmäkla. Slaninku nakrájame na malé kocky, prisypeme k vajíčkam. Pridáme zmäknuté maslo, biely jogurt, lyžicu kečupu a nakrájanú šalotku. Na jemno nakrájame zelenú časť póru a petržlenovú vňať a všetko spolu zmiešame do kompaktnej nátierky. Nechcela som, aby nátierka bola hladká a krémová, schválne som ju chcela takú "rustikálnu" s priznanými kúskami slaniny aj vajíčka. Potom už len čerstvý chlebík alebo pečivko, zeleninu a fajná papanica je hotová :)

Diskusia k receptu

mariamka
no jeeje , to vyzera fajne, stavnato, a ta sunka!, ja by som si ju asi sprivatizovala :) pekne vykrmujes tu svoju posadku, moji su tiez na taketo hutne, takze urcite vyskusam, predpoklad je ta slaninka, ale viem si predstavit aj moravske udene :) *****
sracz
Majstrovské dielo, milá @eviana aj ako výživné raňajky pre rodinku, tak aj ako podklad, veď stačí iba obohatiť dekoráciou, na sviatočné obložené chlebíky! Vďaka tomuto Tvojemu rcp, som si spomenul na našeho "provianťáka" mjr. Hrču (La Franconi 1963÷1966), ktorý dokázal urobiť nátierku aj z "kravských rohov a koňských kopýt"! -:)))
eviana
@mariamka , tá šunka je naozaj oravská slanina, bola krásne mäskovitá a chutná. Moravské údené tiež skvelo poslúži. Ak máš svoju posádku podobne ako je tá moja nastavenú, tak im isto zachutí a ja budem mať obrovskú radosť. Ďakujem za milý komentár :)
eviana
Milý @sracz , ďakujem za milé slová uznania, veru aj na slávnostnú tabuľu je vhodná, najmä pre chlapskú časť :) Mám radosť, že Ti táto moja nátierka opäť priviala spomienky na skvelého provianťáka Mjr. Hrču :) to musel byť iný kuchár :)
eviana
@pusta , ďakujem, že mi tak veríš, ale nie, šak to žiadna kreativita čo sa čančania týka, tam sú iné umelecké diela v súťaži, totok enem taka, síce chutná, ale len zliepenina :)
havino
kde ten mäsiar býva s takou oravskou? idem radšej žehliť, tu sa nedá hladná sedieť, ale dobre si to zas vymyslela, ako vždy
medovnicek
už aj si odkladám recept, cez víkend na raňajky najčastejšie pripravujem rôzne nátierky, takže sa mi hodí do zbierky:)
eviana
@havino , netuším, kde mäsiar býva, aj keď je to naozaj fešák :) Ďakujem za kus milého slova, drahá :)
eviana
@medovnicek , mám radosť, že aj ja pre Teba môžem byť trošku inšpiráciou, bo ja mám Tvojich receptov v KK uložených do nemoty, jeden lepší ako druhý... ďakujem Ti za milé slová :)
izabella929
@eviana..kr ásne si to vyzdobila..preto že oči treba najskôr napásť...s tieto tvoje sú pastvou pre oči...) táto pomazánka patrí medzi naše obľúbené...
mesiar50
Nátierky mám rád.Tvoju milá Evka si uložím do kk.
Vyzerá okúzlujúco.Ale neodídem bez toho aby som ešte nepochválil pekné naservírovanie finálneho jedla.10 *
eviana
@mesiar50 , tiež sme všetci doma nátierkoví, už som nátierku hádam zo všetkého robila :) A táto mi v hlave skrsla naozaj vďaka tej krásne mäskovitej slanine... a potom že čo k tomu... a bum, skvelá nátierka na svete :) Ďakujem Ti Lacko za krásnu pochvalu aj hviezdičky, veľmi si to od Teba vážim :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia