| 
	        
	        
	        Mäsový závin
	        Kysucký „podlesníkový“ závin s kačacou plnkouAutor receptu: redakcia   | 
 4porcie
 | 
 20 minútpríprava
 | 
 35 minútna 200 °C
 | 
PostupOlúpané zemiaky nastrúhame, prebytočnú
vodu zlejeme. Zalejeme ich
horúcim mliekom a pridáme soľ, koreniny,
strúhanku, oškvarky a zamiešame.
Ak je cesto riedke, pridáme krupicu.Pekáč vymastíme bravčovou masťou,
posypeme krupicou a rovnomerne
rozotrieme. Dáme piecť do rúry vyhriatej
na 200 °C na 35 minút. Za tepla
naplníme nakrájanými údenými kačacími
prsami a sušenými slivkami, ktoré
sa lúhovali v slivovici 60 minút. Naplnený
plát zvinieme. Podávame s kyslou
kapustou restovanou na cibuli.
 |