Kysucký „podlesníkový“ závin s kačacou plnkou

Martin Hoferica
zástupca šéfkuchára Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 5. apríla 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kysucký „podlesníkový“ závin s kačacou plnkouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 min
príprava
35 min
na 200 °C

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Olúpané zemiaky nastrúhame, prebytočnú vodu zlejeme. Zalejeme ich horúcim mliekom a pridáme soľ, koreniny, strúhanku, oškvarky a zamiešame. Ak je cesto riedke, pridáme krupicu.

  2. 2

    Pekáč vymastíme bravčovou masťou, posypeme krupicou a rovnomerne rozotrieme. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 35 minút. Za tepla naplníme nakrájanými údenými kačacími prsami a sušenými slivkami, ktoré sa lúhovali v slivovici 60 minút. Naplnený plát zvinieme. Podávame s kyslou kapustou restovanou na cibuli.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist