Mäsový závin
Mäsový závin

Kysucký „podlesníkový“ závin s kačacou plnkou

Martin Hoferica
zástupca šéfkuchára Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 5. apríla 2017
Kysucký „podlesníkový“ závin s kačacou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
500 ml
100 g
100 g
20 g
200 g
100 g
200 ml
100 g
10 g
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Olúpané zemiaky nastrúhame, prebytočnú vodu zlejeme. Zalejeme ich horúcim mliekom a pridáme soľ, koreniny, strúhanku, oškvarky a zamiešame. Ak je cesto riedke, pridáme krupicu.

  2. 2

    Pekáč vymastíme bravčovou masťou, posypeme krupicou a rovnomerne rozotrieme. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 35 minút. Za tepla naplníme nakrájanými údenými kačacími prsami a sušenými slivkami, ktoré sa lúhovali v slivovici 60 minút. Naplnený plát zvinieme. Podávame s kyslou kapustou restovanou na cibuli.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Krásná práce, jen závěr postupu - pouze smotat - mi přijde neukončený. Z tvaru a řezu rolády usuzuji na krátké zapečení závěrem.

Pridaj komentár k receptu: