Foto: vavan
tento koláč chutí ako zákusok,recept je z veľmi starej praktickej slovenky
na 180 °C
Suroviny
Kvások: | |
20 g |
|
1 PL |
|
1/2 dcl vlažné |
|
Cesto: | |
500 g |
|
štipka |
|
80 g |
|
80 g rozpustený |
|
2 dcl vlažné |
|
Plnka: | |
8 dcl |
|
2 ks |
|
4 PL |
|
1 |
|
Čokoládová poleva: | |
100 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Z 20g droždia,1PLkryšt.cukru pripravíme kvások,ktorý zalejeme 1/2 dcl mlieka a necháme vykysnúť
-
2
nemusí isť až z šálky von to len pre ukážku že je vykysnutý
-
3
Do misy dáme 500g výberovej múky,štipku soli,80g práškového cukru 80g rozpusteného margarínu,2dcl vlažného mlieka,pridáme vykysnutý kvások
-
4
a vypracujeme hladké cesto ak bude trošku lepivé pridáme trochu hladkejmúky,posypeme trochou múky prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť.Kým bude cesto kysnúť uvaríme si puding klasickým spôsobom 2 puding.prášky ,4PL kryšt.cukru,vanilkový cukor ale varíme len z 8 dcl mlieka aby bol hustejší.J a som robila s vanilkovým ale môžte robiť s akýmkoľvek vašim obľúbeným.
-
5
Hlboký plech vytrieme margarínom.Vykysnuté cesto si rozdelíme na dve polovice..Prvú polku cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu 36x28 a roztlačíme až k okrajom,okraje vyhrnieme aby nám puding nevytiekol .Vlejeme puding, rozvaľkáme druhú polovicu cesta a položíme na vrstvu pudingu.Z cestom sa pracuje dobre takže sa nemusíte báť že sa bude trhať.
-
6
Okraje dobre popritláčame,aby puding pri pečení nevytekal.Dáme piecť.
-
7
Upečený vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou,100g čokolády a 50g cery rozpustíme nad parou alebo len posypeme práškovým cukrom.
-
8
Sladkú dobrú chuť!!!
Koláčik aj popis sú perfektné.
medzi dvoma cestami @babi Ďakujem za tip nabudúce vyskúšam podľa
teba.
doporučiť.