Kysnutý pudingový koláč

Autor receptu: vavan

tento koláč chutí ako zákusok,recept je z veľmi starej praktickej slovenky

15-18 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z 20g droždia,1PLkryšt.cukru pripravíme kvások,ktorý zalejeme 1/2 dcl mlieka a necháme vykysnúť
  2. nemusí isť až z šálky von to len pre ukážku že je vykysnutý
  3. Do misy dáme 500g výberovej múky,štipku soli,80g práškového cukru 80g rozpusteného margarínu,2dcl vlažného mlieka,pridáme vykysnutý kvások
  4. a vypracujeme hladké cesto ak bude trošku lepivé pridáme trochu hladkejmúky,posypeme trochou múky prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť.Kým bude cesto kysnúť uvaríme si puding klasickým spôsobom 2 puding.prášky ,4PL kryšt.cukru,vanilkový cukor ale varíme len z 8 dcl mlieka aby bol hustejší.J a som robila s vanilkovým ale môžte robiť s akýmkoľvek vašim obľúbeným.
  5. Hlboký plech vytrieme margarínom.Vykysnuté cesto si rozdelíme na dve polovice..Prvú polku cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu 36x28 a roztlačíme až k okrajom,okraje vyhrnieme aby nám puding nevytiekol .Vlejeme puding, rozvaľkáme druhú polovicu cesta a položíme na vrstvu pudingu.Z cestom sa pracuje dobre takže sa nemusíte báť že sa bude trhať.
  6. Okraje dobre popritláčame,aby puding pri pečení nevytekal.Dáme piecť.
  7. Upečený vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou,100g čokolády a 50g cery rozpustíme nad parou alebo len posypeme práškovým cukrom.
  8. Sladkú dobrú chuť!!!