Kysnutý pudingový koláč
Autor receptu: vavan
tento koláč chutí ako zákusok,recept je z veľmi starej praktickej slovenky
Postup
- Z 20g droždia,1PLkryšt.cukru pripravíme kvások,ktorý zalejeme 1/2 dcl mlieka a necháme vykysnúť
- nemusí isť až z šálky von to len pre ukážku že je vykysnutý
- Do misy dáme 500g výberovej múky,štipku soli,80g práškového cukru 80g rozpusteného margarínu,2dcl vlažného mlieka,pridáme vykysnutý kvások
- a vypracujeme hladké cesto ak bude trošku lepivé pridáme trochu hladkejmúky,posypeme trochou múky prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť.Kým bude cesto kysnúť uvaríme si puding klasickým spôsobom 2 puding.prášky ,4PL kryšt.cukru,vanilkový cukor ale varíme len z 8 dcl mlieka aby bol hustejší.J a som robila s vanilkovým ale môžte robiť s akýmkoľvek vašim obľúbeným.
- Hlboký plech vytrieme margarínom.Vykysnuté cesto si rozdelíme na dve polovice..Prvú polku cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu 36x28 a roztlačíme až k okrajom,okraje vyhrnieme aby nám puding nevytiekol .Vlejeme puding, rozvaľkáme druhú polovicu cesta a položíme na vrstvu pudingu.Z cestom sa pracuje dobre takže sa nemusíte
báť že sa bude trhať.
- Okraje dobre popritláčame,aby puding pri pečení nevytekal.Dáme piecť.
- Upečený vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou,100g čokolády a 50g cery rozpustíme nad parou alebo len posypeme práškovým cukrom.
- Sladkú dobrú chuť!!!