Plnené kysnuté rožky

Kysnuté šunkové a pudingové rožky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Poteší sa celá rodina. Vnúčatá majú prázdniny, piekla som rožky, ktoré sú vhodné na raňajky, desiatu, olovrant, na cesty aj do školy...

36
porcií
50-55 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto a plnky. Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru, rozdrobíme alebo vsypeme čerstvé alebo sušené droždie. Premiešame necháme na teplom mieste vykysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, zvyšok cukru, kvások, olej po častiach vlažnú vodu. Vypracujeme hladké cesto.
  2. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozdelíme na 6 bochníkov, ktoré zakryjeme utierkou a necháme nakysnúť.
  3. V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok, zvyšok mlieka s cukrom dáme zovrieť. Po zovretí vlejeme rozmiešaný puding a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu vmiešame lieskovoorieškovú nátierku, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť.
  4. Každý bochník rozvaľkáme do tvaru kruhu a nakrájame na 6 častí, ktoré plníme pudingovou plnkou. Kraje na širšej strane trocha ohneme dovnútra, aby plnka nevytiekla a zrolujeme rožky.
  5. Na slané rožky, nakrájané cesto plníme šunkou, potrieme horčicou a pridáme kúsok syra. Zrolujeme.
  6. Rožky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme na plechu mierne nakysnúť. Pred vložením do rúry potrieme olejom a rozšľahaným vajíčkom.
  7. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme do zlatista 25-30 minút. Po upečení potrieme za horúca olejom. Dobrú chuť...