Pizza rožky
Kysnuté pizza rožky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoducho povedané pohostenie na posedenie, na cesty, výlety...
36 porcií |
30-40 minút príprava |
25-30 minút na 190 °C |
Postup
- Cesto: Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme zvyšok surovín, kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme do šiestich bochníkov. Zakryjeme čistou utierkou a necháme nakysnúť. Pripravíme si suroviny na plnku.
- Nakysnuté bochníky.
- Každý bochník rozvaľkáme do kruhu a prekrojíme na šesť trojuholníkov. Širšiu časť potrieme kečupom s pizza korením. Navrstvíme na malé kocky pokrájanú šunku a nastrúhaný syr. Zrolujeme rožteky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pripravené rožky necháme na plechu trocha nakysnúť. Pred vložením do rúry potrieme olejom, rozšľahaným vajíčkom a posypeme slnečnicovými semienkami.
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25-30 minút do zlatista. Po upečení za horúca potrieme zvyšným olejom. Dobrú chuť.
- U nás dnes menšia oslava... dá sa vybrať...