Pizza rožky

Kysnuté pizza rožky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoducho povedané pohostenie na posedenie, na cesty, výlety...

36
porcií
30-40 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme zvyšok surovín, kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme do šiestich bochníkov. Zakryjeme čistou utierkou a necháme nakysnúť. Pripravíme si suroviny na plnku.
  2. Nakysnuté bochníky.
  3. Každý bochník rozvaľkáme do kruhu a prekrojíme na šesť trojuholníkov. Širšiu časť potrieme kečupom s pizza korením. Navrstvíme na malé kocky pokrájanú šunku a nastrúhaný syr. Zrolujeme rožteky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Pripravené rožky necháme na plechu trocha nakysnúť. Pred vložením do rúry potrieme olejom, rozšľahaným vajíčkom a posypeme slnečnicovými semienkami.
  5. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25-30 minút do zlatista. Po upečení za horúca potrieme zvyšným olejom. Dobrú chuť.
  6. U nás dnes menšia oslava... dá sa vybrať...