Kysnuté koláčiky z pudingového cesta s kúskami bielej čokolády/fotorecept/

Autor receptu: eldina

veľmi chutné,mäkučké...

6O minút
príprava
15 minút
na 16O °C

Postup

  1. potrebujeme:/to pri bielej čokoláde je sušené droždie,nech vás to nemýli /
  2. najprv uvariť puding:z 35O ml mlieka ,13 PL cukru a čoko.pudingového prášku/trochu z mlieka odobrať a zmiešať s práškom/.....pridať aj 2 PL masla/či Palmarínu/..ešte pripomeniem, že cukru si dajte podľa toho,ako ľúbite sladké....toto je tak "normálne"...puding nechať vychladnúť-koža sa nespraví,lebo je tam maslo/nemusí byť úplne,len tak,aby "nezabil" droždie/
  3. kým chladne puding-urobiť KVÁSOK::: do 1OOml vlažnej vody dať 1 PL sušeného droždia,trošku cukru a múky...vykysne bleskovo...:))
  4. kvások pridať k vlažnému pudingu
  5. múku zmiešať s kakaom a soľou..zamiešať s kváskom a pudingom ,vymiesiť vláčne cesto/skúste aj okoštovať,či vám je dosť sladké -ak nie-pridajte ešte cukor , na sladkosti mu neskôr pridá ešte aj čokoláda/
  6. nechať takú hodinku kysnúť
  7. vyvaľkať
  8. rozpustiť 2 PL masla,potrieť ním cesto, posypať strúhaným kokosom a kúskami bielej čokolády...
  9. teraz si buď zrolujete cesto na jednu roládu/ale bude hrubá/ alebo na dve..ja som z každej strany rolovala,aby som mala dve tenšie...
  10. z rolád krájať krúžky veľkosti-aké chcete...
  11. ukladať na plech,vystlaný papierom na pečenie...nedávať ich k sebe , lebo ešte podrastú..
  12. piecť na 160 °C ,cca 15 -2O min /v predhriatej trúbe/ ....budete cítiť čokoládu...:)