Kysnutá cmunda s hovädzím rebierkom

Autor receptu: redakcia

6
porcií
50 minút
príprava
30-40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Cibuľu a cesnak nasekáme najemno, pridáme kečup, horčicu, pivo a korenie. Vymiešame hustú marinádu, do ktorej vložíme rebierka a necháme najlepšie cez noc marinovať. Marinované rebierka preložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 °C.
  2. Cmunda: Zmiešaním droždia, cukru, vlažnej vody a hrste múky pripravíme kvások. Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, žĺtky, kvá-sok, prelisovaný cesnak, huby, majorán, soľ, korenie a rascu.
  3. Cesto dobre premiešame, vmiešame doň tuhý sneh z bielkov, preložíme na masťou vymastený a strúhankou vysypaný plech a pečieme pri 170 °C.