Pizza
Kvásková pizza bez rozkvasu
Autor receptu: lenkapalenka
Tento recept je od jednej pani z
internetovej diskusie a nepoznám
pôvodný zdroj.* Odkladám si to tu, lebo je
to vynikajúci recept a neviem, či by som
sa k nemu ešte dopátrala.
2 porcie |
200 minút príprava |
5-7 minút na 250 °C |
Postup
- Zo surovín zamiesime pevné, pružné, nelepivé cesto.
- Cesto necháme kysnúť na linke 2 hodiny.
- Potom ho rozdelíme na 2 bochníčky. Každý vyvaľkáme alebo povyťahujeme na tenký plát.
- Naplníme omáčkou a surovinami podľa chuti.
- Rozohrejeme rúru na maximum spolu s plechom na pečenie (250 stupňov). Prepneme na dolný ohrev s ventilátorom, prípadne pizza režim.
- Prenesieme na horúci plech pomocou papiera na pečenie. Pečieme 5-7 minút.