Pizza

Kvásková pizza bez rozkvasu

Autor receptu: lenkapalenka

Tento recept je od jednej pani z internetovej diskusie a nepoznám pôvodný zdroj.* Odkladám si to tu, lebo je to vynikajúci recept a neviem, či by som sa k nemu ešte dopátrala.

2
porcie
200 minút
príprava
5-7 minút
na 250 °C

Postup

  1. Zo surovín zamiesime pevné, pružné, nelepivé cesto.
  2. Cesto necháme kysnúť na linke 2 hodiny.
  3. Potom ho rozdelíme na 2 bochníčky. Každý vyvaľkáme alebo povyťahujeme na tenký plát.
  4. Naplníme omáčkou a surovinami podľa chuti.
  5. Rozohrejeme rúru na maximum spolu s plechom na pečenie (250 stupňov). Prepneme na dolný ohrev s ventilátorom, prípadne pizza režim.
  6. Prenesieme na horúci plech pomocou papiera na pečenie. Pečieme 5-7 minút.