Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracie stehná na mäsitých paprikách fotorecept

sracz - fotkasracz, 10. januára 2023
Kuracie stehná na mäsitých paprikách (fotorecept)
Foto: sracz

Vo väčšine domácností, ktoré mi bolo umožnené spoznať v priebehu mojej ¾-storočnej púte po našej spoločnej Matičke Zemi, som videl chutnú, pestrú i praktickú Zobraziť celý popisVo väčšine domácností, ktoré mi bolo umožnené spoznať v priebehu mojej ¾-storočnej púte po našej spoločnej Matičke Zemi, som videl chutnú, pestrú i praktickú „symbiózu“ rôznych druhov mäsa s rôznymi druhmi zeleniny. Záleží iba na Vás a pestrosti chúťok Vašich „stravníkov“, čo si vyberiete a v ktorom technologickom kroku to vložíte do prípravy daného jedla. Ja som dnes skombinoval hrubostenné papriky, jemnú cuketku a stonky zeleru s kuracím mäsom. Jednoducho povedané, kurací paprikáš na zelenine.

2
porcie
15 minút
príprava
35-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (s kosťou a kožou)
podľa potreby
podľa potreby
3-4 PL (alebo slnečnicový)
2-3 ks (alebo cibuľa)
1-2 ks
1 ks menšia
3-4 ks farebná
2 KL (Nahrin)
1 KL
2-3 KL
2-3 KL (Border Original Hot)
3-4 strúčiky
400-500 ml (alebo horúca voda)
Príloha:
250 ml (orzo)




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná a zelenina na štarte.

    Kuracie stehná na mäsitých paprikách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Stehná som dočistil, umyl, osušil, obojstranne posypal soľou i čerstvo mletým čiernym korením.

    Kuracie stehná na mäsitých paprikách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som do zlatohneda opiekol na troške oleja a odložil na pomocný tanier.

    Kuracie stehná na mäsitých paprikách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do výpeku som pridal ďalšie 3 PL oleja, na ktorom som do sklovita orestoval plátky šalotky.

    Kuracie stehná na mäsitých paprikách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridal pokrájané dva stonky zeleru, mladú cuketku a hrubostenné papriky (tentoraz som mal oranžovú, červenú, žltú a zelenočervenú), premiešal, zo 5-7 minút podusil.

    Kuracie stehná na mäsitých paprikách (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Posypal som koreninami (mletá sladká paprika, „Nahrin“ na kuracinu, „Creole“), hranu som nadstavil pálivou salsou (domáci „silný Piťo“ sa mi už dávno minul) a dochucovanie som zavŕšil na plátky pokrájanými strúčikmi cesnaku. Pomiešal, podusil, zalial pol litrom kuracieho vývaru.

    Kuracie stehná na mäsitých paprikách (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nechal som prejsť varom, vložil predpečené kuracie stehná.

    Kuracie stehná na mäsitých paprikách (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prikryté som dusil asi polhodinku na 1/3 ohreve.

    Kuracie stehná na mäsitých paprikách (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Odparila sa asi polovica tekutiny a mäso bolo ako „hodváb“, priam pre tretie zuby dôchodcov.

    Kuracie stehná na mäsitých paprikách (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podával som s orzom, alias slovenskou ryžou, ale na druhu prílohy naozaj nezáleží.

    Kuracie stehná na mäsitých paprikách (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, mně by moc chutnalo. Bohatě masa a ještě bohatěji zeleniny, tak to má být. Krásné pozdravení do dálek!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia