Pečené kuracie stehná
Kuracie stehienka pečené so zeleninou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
40-45 minút na 200 °C |
Postup- Na marinádu vymiešame pretlačené strúčiky cesnaku, najemno nakrájanú čili papričku, limetkovú šťavu aj nastrúhanú limetkovú kôru, med, sójovú omáčku. Nakoniec pridáme sezamový olej.
- Stehienka umyjeme pod studenou vodou a dôkladne osušíme kuchynskými utierkami. Ružičky brokolice odrežeme od stonky, očistíme a umyjeme. Veľké ružičky rozpolíme. Batat ošúpeme a nakrájame.
- Zeleninu spolu s mäsom vložíme do marinády a premiešame. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie
a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme na strednej mriežke asi 30 minút. Počas pečenia 1–2 razy otočíme.
- Jarnú cibuľku ošúpeme, umyjeme
a bielu aj zelenú časť nakrájame na tenké kolieska. Po 30 minútach pečenia pridáme cibuľku na plech a pečieme ešte asi 10–15 minút. Podľa potreby môžeme zvýšiť teplotu na 220 °C a dopiecť mäso aj zeleninu dochrumkava.
- Kuracie stehná podávame so zeleninou a s kuskusom.
|