Pečené kuracie stehná

Kuracie stehienka pečené so zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
40-45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na marinádu vymiešame pretlačené strúčiky cesnaku, najemno nakrájanú čili papričku, limetkovú šťavu aj nastrúhanú limetkovú kôru, med, sójovú omáčku. Nakoniec pridáme sezamový olej.
  2. Stehienka umyjeme pod studenou vodou a dôkladne osušíme kuchynskými utierkami. Ružičky brokolice odrežeme od stonky, očistíme a umyjeme. Veľké ružičky rozpolíme. Batat ošúpeme a nakrájame.
  3. Zeleninu spolu s mäsom vložíme do marinády a premiešame. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme na strednej mriežke asi 30 minút. Počas pečenia 1–2 razy otočíme.
  4. Jarnú cibuľku ošúpeme, umyjeme a bielu aj zelenú časť nakrájame na tenké kolieska. Po 30 minútach pečenia pridáme cibuľku na plech a pečieme ešte asi 10–15 minút. Podľa potreby môžeme zvýšiť teplotu na 220 °C a dopiecť mäso aj zeleninu dochrumkava.
  5. Kuracie stehná podávame so zeleninou a s kuskusom.