Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept)

Autor receptu: lyali

Pravdupovediac použité suroviny mali pôvodne skončiť v iných jedlách, no nakoniec sa ocitli v tomto bleskovom nápade múzy :-) Vykostené kuracie stehná nakrájané na rezance s krémovou omáčkou šmrncnutou jemnou a lahodnou horčicou dijonského typu s medom, na tanieri obložené plátkami hrušky a syra s bielou plesňou a to všetko schované pod rukolovým šalátom :-) Kombinácia chutí, ktorú mi odobrila aj moja návšteva a farebne veselé jedlo :-)

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vykostené kuracie stehná bez kože (vynašla som sa a kúpila už vykostené :-) )
  2. nakrájame na rezance a cibuľu podľa chuti (ja zvyknem na lupene - najprv rozkrojím na štvrtky, alebo až osminky a rozoberiem na jednotlivé lupene :-) ).
  3. Na oleji orestujeme cibuľu a pridáme kuracie rezance.
  4. Poprášime korením - použila som karí korenie a toto moje obľúbené kuracie korenie - koreninovú soľ (v rozpise surovín ho neuvádzam), ktoré sa mi s karí nebije .
  5. Poprášené koreninovou soľou (tmavšia - zlaté kurča) a karí korením.
  6. Podlejeme trochou vody a dusíme.
  7. V troche vody rozmiešame horčicu, kyslú smotanu a škrobovú múčku (horčicu dijonského typu s medom odporúčam pre jej jemnú a lahodnú chuť).
  8. ...
  9. ...
  10. ...
  11. Vlejeme k mäsu. Pridáme kukuricu. Zjemníme sladkou smotanou. Dosolíme. Prevaríme.
  12. Rozhodla som sa podávať s cestovinou :-)
  13. Na tanier dáme uvarené cestoviny.
  14. Na ne udusené kuracie rezance s omáčkou.
  15. Obložíme plátkami hrušky bez šupky.
  16. Plátkami syra s bielou plesňou. Dala som na chvíľu do mikrovlnky, aby sa syr roztiekol.
  17. A navrch dáme ochutenú rukolu a cherry paradajky.
  18. Rukolový šalát: Zmiešame si horčicu dijonského typu s medom, biely balsamico ocot a orechový olej.
  19. ...
  20. ...
  21. So zálievkou premiešame umytú rukolu.