Kuracie prsia na pomarančoch

Kuracie prsia na pomarančoch (fotorecept)

Autor receptu: siuuu

Opäť jeden z receptov, v ktorých sa kombinuje mäso a ovocie - nejako mi teraz táto kombinácia ide na chuť. Tak dnes som sa vyšantila s kuracinkou a pomarančom. Trocha viac roboty pri príprave surovín, ale inak v podstate brnkačka. A výborná chuť výsledného jedla - teda aspoň my sme si to vychutnali - zmizlo z tanierov len taký fukot.

4
porcie
25 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme a nakrájame si všetky suroviny - mäso na kúsky, papriku na prúžky, cibuľu a cesnak na drobno. Pomaranče očistíme tak, aby na nich nezostala ani biela šupka - ja ich jednoducho obkrájam zo všetkých strán nožom - a ostrým nožom vykrojíme jednotlivé mesiačiky - šťavu zachytíme.
  2. Do pomarančovej šťavy pridáme sójovú omáčku, víno, chilli omáčku a škrob, ktorý najskôr rozmiešame vo vode, premiešame.
  3. Na oleji orestujeme pokrájané mäsko, pridáme cibuľu, papriku a hrášok a pár minút restujeme. Keď je mäsko urobené, pridáme kurkumu, soľ, korenie.
  4. Premiešame a zalejeme zmesou pomarančovej šťavy, vína, sójovej omáčky, chilli a škrobu. Miešame pokiaľ omáčka nezhustne. Nakoniec jemne vmiešame pokrájanú jarnú cibuľku a kúsky pomarančov, minútku-dve prehrejeme. Podávame s ryžou.