Kuracie prsia na pomarančoch
Kuracie prsia na pomarančoch (fotorecept)
Autor receptu: siuuu
Opäť jeden z receptov, v ktorých sa kombinuje mäso a ovocie - nejako mi teraz táto
kombinácia ide na chuť. Tak dnes som sa vyšantila s
kuracinkou a pomarančom. Trocha viac roboty pri príprave surovín, ale inak v podstate
brnkačka. A výborná chuť výsledného jedla - teda
aspoň my sme si to vychutnali - zmizlo z tanierov len taký fukot.
4 porcie |
25 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme a nakrájame si všetky suroviny - mäso na kúsky, papriku na prúžky, cibuľu a cesnak na drobno. Pomaranče očistíme tak, aby na nich nezostala ani biela šupka - ja ich jednoducho obkrájam zo všetkých strán nožom - a ostrým nožom vykrojíme jednotlivé mesiačiky - šťavu zachytíme.
- Do pomarančovej šťavy pridáme sójovú omáčku, víno, chilli omáčku a škrob, ktorý najskôr rozmiešame vo vode, premiešame.
- Na oleji orestujeme pokrájané mäsko, pridáme cibuľu, papriku a hrášok a pár minút restujeme. Keď je mäsko urobené, pridáme kurkumu, soľ, korenie.
- Premiešame a zalejeme zmesou pomarančovej šťavy, vína, sójovej omáčky, chilli a škrobu. Miešame pokiaľ omáčka nezhustne. Nakoniec jemne vmiešame pokrájanú jarnú cibuľku a kúsky pomarančov, minútku-dve prehrejeme. Podávame s ryžou.