Kuracia pečeň

Kuracie pečienky à la Marcello Vianni (fotorecept)

Autor receptu: vianni

Pečienky u nás jeme len s manželkou, dieťa to nechce, dôvod mi je neznámy :)

3
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Osmažím nakrájanú cibuľu, mrkvu (tenké plátky) a cesnak.
  2. Keď to už pekne vonia, pridám pečienky (nakrájané na kúsky asi 3-5 cm), premiešam, pridám mletú papriku (najlepšie údenú), korenie, sušené hríby (predtým ponorené v mlieku, asi 20 minút, aby znova napučali), premiešam, potom prilejem trochu piva a dusím asi 20 minút na malom plameni.
  3. Ešte pred dovarením tam šupnem trochu póru nakrájaného nadrobno. Ak je to moc husté a páli sa to, podlejem to ešte pivom, premiešam, ešte prevarím a pridám trochu majoránu a soľ až nakoniec a podľa chuti. Ak máte medvedí cesnak, tak šup tam s ním asi 10 listov.
  4. K tomu sú fajné štuchané zemiaky s opraženou cibuľou a ružičkovým kelom a tiež trochou mletej papriky a rímskej rasce. Dobrú chuť 🤩