Zapekané kuracie mäso

Kuracie na ľadovom šaláte (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Teším sa na každý recept s nepreverenou technológiou prípravy a s novým chuťovým obohatením.* Pri poslednej prehliadke nám lekár nameral „vyššie čísla“ cholesterolu a hemoglobínu A1C; mojim „veliacim kontraadmirálom“, mi bolo nariadené korigovať druh stravovania. Prvý pokus som naštartoval s kuracími stehnami bez kostí a kože, ľadovým šalátom a s červenou cibuľou. Nabudúce vynechám aj smotanu, stačí jogurt 0 % a dve vajíčka budú stačiť! Nikoho svojim rcp neznásilňujem, iba informujem ako to robím ja!

6-8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tak a teraz sa ide na to!
  2. V mise som kuchynskou metličkou zmiešal rozbité vajíčka, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, kyslú smotanu a neochutený jogurt a potom
  3. aj pokrájané kuracie stehná bez kostí a kože.
  4. Hlávku ľadového šalátu som pokrájal asi na 20 mm plátky a rozložil ich na dno olejom pomasteného pekáča a
  5. zalial vyšľahanou vajíčkovou emulziou s pokrájanými kúskami kuracích stehien, rozložil asi 5 mm plátky červenej cibule a paradajky.
  6. Na malých slzičkách som postrúhal syr parmigiano reggiano a
  7. posypal ním paradajky. Zostavu som na 45 minút vložil do rúry predhriatej na 180 °C a hotovo!
  8. Porcia na tanieri vyzerala, aspoň podľa mňa s mojou, chutne i zaujímavo a zajedali sme ju krajčekom ciabatty (ale dá sa i bez nej, iba tak „na sucho“!