Zapekané kuracie mäso
Kuracie na ľadovom šaláte (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Teším sa na každý recept s nepreverenou technológiou prípravy a s novým chuťovým obohatením.* Pri poslednej prehliadke
nám lekár nameral „vyššie čísla“ cholesterolu a hemoglobínu A1C; mojim „veliacim kontraadmirálom“, mi bolo nariadené
korigovať druh stravovania. Prvý pokus som naštartoval s kuracími stehnami bez kostí a kože, ľadovým šalátom a s červenou
cibuľou. Nabudúce vynechám aj smotanu, stačí jogurt 0 % a dve vajíčka budú stačiť! Nikoho svojim rcp neznásilňujem, iba
informujem ako to robím ja!
6-8 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Tak a teraz sa ide na to!
- V mise som kuchynskou metličkou zmiešal rozbité vajíčka, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, kyslú smotanu a neochutený jogurt a potom
- aj pokrájané kuracie stehná bez kostí a kože.
- Hlávku ľadového šalátu som pokrájal asi na 20 mm plátky a rozložil ich na dno olejom pomasteného pekáča a
- zalial vyšľahanou vajíčkovou emulziou s pokrájanými kúskami kuracích stehien, rozložil asi 5 mm plátky červenej cibule a paradajky.
- Na malých slzičkách som postrúhal syr parmigiano reggiano a
- posypal ním paradajky. Zostavu som na 45 minút vložil do rúry predhriatej na 180 °C a hotovo!
- Porcia na tanieri vyzerala, aspoň podľa mňa s mojou, chutne i zaujímavo a zajedali sme ju krajčekom ciabatty (ale dá sa i bez nej, iba tak „na sucho“!