Kuracie mäso v omáčkach už poznáme všetci a na akékoľvek spôsoby. Dnes sem pridávam ja, ten svoj:)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
100 g strúhaný |
|
2 ks (trojuholníkový) Karička) |
|
1 ks (krémový 150g) |
|
2 PL na zahustenie |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia som nakrájala na menšie kocky a vložila do misy. Poliala som ich trochou olivového oleja a pridala korenie na kuracie mäso. Takto som mäso nechala v chladničke asi 20 minút.
- 2
Na panvici, na olivovom oleji som si ho po 20 minútach v chladničke, orestovala a podliala vodou. Pridala som jogurt krémový Pilos 3,5% tuku, no môže byž akýkoľvek krémový či smotanový. Ďalej som pridala nastuhaný syr Eidam 40%, trojuholníkový syr Karička a chvíľu som varila. Neskôr som pridala hladkú múku rozmiešanú v mlieku na zahustenie. Nakoniec som si omáčku osolila podľa chuti a pridala čierne korenie. Omáčka mi o chvíľku začala vrieť a zhustla presne tak, ako som chcela. Ako príloha sa mi k tomu hodili cestoviny, ale to je individuálne.
- 3
Takto sa z môjho experimentu stal repect, ktorý budem ešte určite používať :) Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu