Dusené kuracie mäso

Kuracie mäso dusené s mrkvou

Autor receptu: helena10

Pripravené rýchlo a jednoducho.

Postup

  1. Na malom množstve horúceho oleja orestujem na drobno narezanú cibuľku, potom nakrájané kuracie stehenné plátky bez kože.
  2. Keď sa mäso zatiahne, pridám rascu, trošku mletej červenej papriky, osolím a podlejem kuracím vývarom. Prikryté pomaly chvíľu dusím do polomäkka. Občas premiešam.
  3. Následne k mäsu pridám lyžicu masla a nakrájanú mrkvu, ochutím, okorením. Nechám chvíľku spolu dusiť.
  4. Podľa potreby zahustím zátrepkou – múkou vymiešanou vo vode a miešam, varím všetko ešte cca 15 minút. Ak treba, ešte dochutím.
  5. Príloha bola slovenská ryža.