Kuracie kúsky na zázvore fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 19. októbra 2010

...šťavnatá kuracinka so zázvorom, ďumbierom, alebo zázračným koreňom...

5-6
porcií
45 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg vykostené
1-2 PL, čerstvý nakrájaný
5-6 strúčikov
3-4 ks
300 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ...kuracie stehná bez kože a kosti umyjeme, orežeme prebytočné časti a mäso nakrájame na väčšie časti. Okoreníme ho, pridáme nahrubo nakrájaný cesnak a nadrobno nakrájaný čerstvý zázvor, necháme odpočinúť v chlade asi 23,5 hodiny...

    Kuracie kúsky na zázvore (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...na druhý deň (keď nie je čas, tak po hodinke) dáme na plech asi 1 až 2 PL oleja a na ten rozložíme napácované mäsko, pridáme na hrubo nakrájanú cibuľu, celé šampiňóny a na kocky nakrájaný balkánsky syr (ten nás potom na tanieri poteší) môžeme opatrne a s citom posoliť...

    Kuracie kúsky na zázvore (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...plech vložíme do vyhriatej rúry na 200°C asi na 40-50 minút, keď je mäsko takéto, je hotové...

    Kuracie kúsky na zázvore (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...podávame so suchým vínom, prípadne so zemiakmi, alebo zeleninou...dobrú chuť

    Kuracie kúsky na zázvore (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
Krásny receptík, naozaj je v ňom použitých veľa rozamnitých chutí, ale keď sa k tomu podáva suché vínko, tak to musí byť naozaj mňamňové. Skúsim, ukladám recept do mojej KK.
@enerrgizer skoro som túto dobrotu prehliadol! To by bola škoda!!! Vyzerá to hmmm... Myslím že to veľmi skoro vyskúšam! :-))))))) A na ktorých číslach majú digitálky ručičky o 23,5 hodiny? :-)))))))))))))
ďakujem za komentáre a som rád, že sa vám recept páči... 23,5 hodiny pácujem mäso už dlho :-) napríklad pri kolene to bolo 22hodín a 14 minút a je veeeľmi dôležité doporučený čas presne na minútu dodržať :-)))
ďakujem...chcel som k tomu pridať aj zemiaky, ale už sa mi na plech nezmestili, takže ak máte väčší plech, alebo menej mäsa, dá sa naraz s mäsom robiť aj príloha @marienka44 plech som neprikrýval, nechcel som to dusiť, len pripiecť a za tých 45 minút to bolo tak akurát... posledných asi 10 minút som zapekal s grilom...
Joooooj, TO MUSI BYT BAJECNE ! Urobim, urcite urobim. Aj cerstvy zazvor mam. Varim z neho strasne dobry caj a chuti aj na chlebe. Ale v tom Tvojom recepte to bude isto dobre. Vdaka.
Uvarené, zjedené a pochválené!!! Ten zázvor dal tomu zaujímavú chuť a syr sa mi páčil že sa neroztiekol ale pekne pripiekol. Dostávaš sto bodov! :-))))))))))))))))))))))))
Vyborne! Dakujem za recept, @enerrgizer :-).
Pochutili sme si. Co som nemala, bolo grilovacie korenie....Okrem provensalskeho korenia som pouzila aj mletu papriku a ked sa to marinovalo, pridala som aj trosku citrovovej stavy.



Pridaj komentár k receptu: