Foto: enerrgizer
...šťavnatá kuracinka so zázvorom, ďumbierom, alebo zázračným koreňom...
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
...kuracie stehná bez kože a kosti umyjeme, orežeme prebytočné časti a mäso nakrájame na väčšie časti. Okoreníme ho, pridáme nahrubo nakrájaný cesnak a nadrobno nakrájaný čerstvý zázvor, necháme odpočinúť v chlade asi 23,5 hodiny...
-
2
...na druhý deň (keď nie je čas, tak po hodinke) dáme na plech asi 1 až 2 PL oleja a na ten rozložíme napácované mäsko, pridáme na hrubo nakrájanú cibuľu, celé šampiňóny a na kocky nakrájaný balkánsky syr (ten nás potom na tanieri poteší) môžeme opatrne a s citom posoliť...
-
3
...plech vložíme do vyhriatej rúry na 200°C asi na 40-50 minút, keď je mäsko takéto, je hotové...
-
4
...podávame so suchým vínom, prípadne so zemiakmi, alebo zeleninou...dobrú chuť
Pochutili sme si. Co som nemala, bolo grilovacie korenie....Okrem provensalskeho korenia som pouzila aj mletu papriku a ked sa to marinovalo, pridala som aj trosku citrovovej stavy.