Kuracie kúsky na mexický spôsob s pohánkou
Foto: kitchenguru
Recept na pikantné kuracie kúsky s pohánkou.
Suroviny
200 g |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 konzerva |
|
3-4 strúčiky (alebo sušený) |
|
podľa chuti |
|
80 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1/2 ks |
|
1 PL |
|
Príloha: | |
250 g |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu tiež očistíme a nakrájame na kocky a aj s kuracinou dáme pražiť na rozpálenú panvicu s olejom.
- 2
Keď je mäso zatiahnuté, pridáme sladkú aj chilli papriku, cesnak, soľ aj korenie a pokračujeme v dusení. V prípadne potreby podlievame vodou. Pridáme aj kúsky kapie.
- 3
Keď je mäso uvarené, pridáme fazuľu aj s nálevom z konzervy a spolu s majoránom necháme variť cca 10-15 minút nech sa spoja chute. Ak chceme, pridáme balsamico a cukor pre chuť. Priebežne dolievame prevarenou vodu.
- 4
Pohánku vysypeme do misky a zalejeme prevarenou vodou tak, aby cca 2,5 cm voda prečnievala nad okraj vrstvy pohánky. Necháme zakryté pod pokrievkou až kým zrná pohánky nie sú mäkké - cca 10-15 minút. Zvyšnú vodu zlejeme.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu