Kuracia roláda plnená hubovou plnkou a kapiou fotorecept
Asi je veľa receptov na kuraciu roládu ale vyskúšala som túto kombináciu. Je výborná ako hlavné jedlo ale aj na studeno, napríklad na misu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
600 - 800 g |
|
250 g (alebo lesné huby) |
|
5 ks |
|
2 - 3 ks |
|
1 - 2 ks (alebo čerstvá) |
|
100 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme všetky suroviny. Cibuľu a šampiňóny očistime.
-
2
Na drobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji. Pridáme na drobno nakrájané šampiňóny a spolu smažíme cca 5 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme rozmiešané vajcia a urobíme praženicu.
-
3
Osolíme, okoreníme a pridáme rozmiešané vajcia a urobíme praženicu.
-
4
Kuracia prsia pozdĺžne narežeme (ale nie úplne prerezať) a otvoríme ako krídla motýlika tak, aby boli dva rovnaké diely a vyklepeme cez potravinovú fóliu (aby neprskalo) na veľké rezne.
-
5
Osolíme a okoreníme.
-
6
Na pracovnú plochu dáme 2 listy alobalu tak, aby sa prekrývali a pretrieme olejom. Rovnomerne ukladáme naň mäso.
-
7
Na mäso dáme šunku.
-
8
Na šunku rovnomerne dáme hubovú praženicu. Pozdĺžne ukladáme na pásiky nakrájané uhorky a kapiu.
-
9
Roládu opatrne zrolujeme a zabalíme ešte do jednej vrstvy alobalu, aby bolo pevnejšie. Dáme na plech, na dno podlejeme trochou vody (naozaj len trochu). Pečieme v rúre pri 180 °C cca 70 - 80 minút.
-
10
Pri pečení roláda pustí šťavu, ktorú môžete využiť pri servírovaní.
-
11
Hotovú roládu rozbalíme a servírujeme.
-
12
Podávame, napríklad, so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!
Určite sa dá!
Ďakujem:)