Kuracia roláda
Kuracia roláda plnená hubovou plnkou a kapiou (fotorecept)
Autor receptu: elenas
Asi je veľa receptov na kuraciu roládu ale vyskúšala som túto kombináciu. Je výborná
ako hlavné jedlo ale aj na studeno, napríklad na misu.
5 porcií |
120 minút príprava |
70 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme všetky suroviny. Cibuľu a šampiňóny očistime.
- Na drobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji. Pridáme na drobno nakrájané šampiňóny a spolu smažíme cca 5 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme rozmiešané vajcia a urobíme praženicu.
- Osolíme, okoreníme a pridáme rozmiešané vajcia a urobíme praženicu.
- Kuracia prsia pozdĺžne narežeme (ale nie úplne prerezať) a otvoríme ako krídla motýlika tak, aby boli dva rovnaké diely a vyklepeme cez potravinovú fóliu (aby neprskalo) na veľké rezne.
- Osolíme a okoreníme.
- Na pracovnú plochu dáme 2 listy alobalu tak, aby sa prekrývali a pretrieme olejom. Rovnomerne ukladáme naň mäso.
- Na mäso dáme šunku.
- Na šunku rovnomerne dáme hubovú praženicu. Pozdĺžne ukladáme na pásiky nakrájané uhorky a kapiu.
- Roládu opatrne zrolujeme a zabalíme ešte do jednej vrstvy alobalu, aby bolo pevnejšie. Dáme na plech, na dno podlejeme trochou vody (naozaj len trochu).
Pečieme v rúre pri 180 °C cca 70 - 80 minút.
- Pri pečení roláda pustí šťavu, ktorú môžete využiť pri servírovaní.
- Hotovú roládu rozbalíme a servírujeme.
- Podávame, napríklad, so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!