Kuracia piccata - kuracie prsia s citrónom a olivami
Foto: siuuu
Tento recept robievam najmä v lete, pretože je to také osviežujúce jedlo kvôli použitej citrónovej šťave a kúskom citróna, ale tak nejako mi priešiel Zobraziť celý popisTento recept robievam najmä v lete, pretože je to také osviežujúce jedlo kvôli použitej citrónovej šťave a kúskom citróna, ale tak nejako mi priešiel na chuť aj v týchto dňoch, a veruže som si pochutila leto - neleto.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Plátky kuracích pŕs umyjeme, osušíme. Ochutíme soľou, korením a obalíme v múke. Citrón očistíme a vyrežeme z neho iba dužinu bez bielej šupky.
- 2
Na panvici rozohrejeme olej, opečieme z oboch strán mäso (asi 3 minútky z každej strany alebo podľa hrúbky tak, aby nebolo surové ale ani vysušené) a vyberieme von.
- 3
Do výpeku z mäsa pridáme víno (cca 1 - 1,5 dl), necháme zovrieť, minútku-dve prevaríme, pridáme vývar (tiež asi 1 - 1,5 dl) a varíme ešte pár minút, pokiaľ sa omáčka nezredukuje aspoň o 1/3 až 1/2. Pridáme pokrájaný citrón, trocha citrónovej šťavy, olivy a pokrájanú paradajku (bez zrniečok - pridávam kvôli farbe), premiešame, vložíme mäso, prehrejeme.
- 4
Odstavíme zo sporáka, pridáme studené maslo a posekanú petržlenovú vňať, premiešame a podávame s ľubovoľnou prílohou.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja kapary veľmi nemusím - preto olivy, paradajka iba kvôli farbe ... ale každý pokojne podľa svojej chuti.
Áno je - len ja nemôžem jesť práve tie semienka, a ani šupku by som nemala - a do tohto typu receptu tie zrnká nesedia - ale pokojne každý si môže dať podľa svojej chuti - určitá dávka improvizácije je vítaná v každom recepte.
Jsem to myslela spis vseobecne, mnohde se seminka, stavicka, likviduji, dokonce jsem nekde cetla "smrt seminkum" :-) Asi opravdu do rc nepatri, tak za sebe si alespon vymackam tu stavu. recept je fajn!
Dúfam že si pochutíte rovnako ako my ;-)
Je to naozaj výborné, osviežujúce a rýchlo hotové jedlo. Dala som aj kapary aj olivy:-) jediné, čo inokedy vymením, je príloha, ktorú som zvolila. Myslím, že viac by sa hodili opekané zemiaky alebo opečená bageta so syrom. Vďaka za nápad ozvláštniť jedálniček.
Som rada že chutilo - veru aj také opečené zemiaky či chrumkavá bagetka by boli dobrou prílohou ;-)