Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracia piccata - kuracie prsia s citrónom a olivami

siuuu - fotkasiuuu, 14. mája 2021
Kuracia piccata - kuracie prsia s citrónom a olivami
Foto: siuuu

Tento recept robievam najmä v lete, pretože je to také osviežujúce jedlo kvôli použitej citrónovej šťave a kúskom citróna, ale tak nejako mi priešiel Zobraziť celý popisTento recept robievam najmä v lete, pretože je to také osviežujúce jedlo kvôli použitej citrónovej šťave a kúskom citróna, ale tak nejako mi priešiel na chuť aj v týchto dňoch, a veruže som si pochutila leto - neleto.

10 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo hydinový)
 studené
 (na obalenie mäsa)




Postup

  1. 1

    Plátky kuracích pŕs umyjeme, osušíme. Ochutíme soľou, korením a obalíme v múke. Citrón očistíme a vyrežeme z neho iba dužinu bez bielej šupky.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olej, opečieme z oboch strán mäso (asi 3 minútky z každej strany alebo podľa hrúbky tak, aby nebolo surové ale ani vysušené) a vyberieme von.

  3. 3

    Do výpeku z mäsa pridáme víno (cca 1 - 1,5 dl), necháme zovrieť, minútku-dve prevaríme, pridáme vývar (tiež asi 1 - 1,5 dl) a varíme ešte pár minút, pokiaľ sa omáčka nezredukuje aspoň o 1/3 až 1/2. Pridáme pokrájaný citrón, trocha citrónovej šťavy, olivy a pokrájanú paradajku (bez zrniečok - pridávam kvôli farbe), premiešame, vložíme mäso, prehrejeme.

  4. 4

    Odstavíme zo sporáka, pridáme studené maslo a posekanú petržlenovú vňať, premiešame a podávame s ľubovoľnou prílohou.

Diskusia k receptu

bugout
Vyzerá to dobrey, niekedy vyskúšam aj takúto alternatívu. Ja robím takú klasickejšiu verziu nemajú tam byť olivy, ale kapary a bez paradajok. Originál je tuším teľacie.
siuuu
@bugout (14.5.2021 22:30)

Ja kapary veľmi nemusím - preto olivy, paradajka iba kvôli farbe ... ale každý pokojne podľa svojej chuti.
siuuu
@mijaita (15.5.2021 08:07)

Áno je - len ja nemôžem jesť práve tie semienka, a ani šupku by som nemala - a do tohto typu receptu tie zrnká nesedia - ale pokojne každý si môže dať podľa svojej chuti - určitá dávka improvizácije je vítaná v každom recepte.
mijaita
@siuuu (15.5.2021 09:32)

Jsem to myslela spis vseobecne, mnohde se seminka, stavicka, likviduji, dokonce jsem nekde cetla "smrt seminkum" :-) Asi opravdu do rc nepatri, tak za sebe si alespon vymackam tu stavu. recept je fajn!
haji
Pěkný receptík, příjemné suroviny a krásné foto! Mně by moc chutnalo.
slavka2012
Ja ju tiež robievam z kuracích prs, s kaparami. Podlievam ju aj trochou suchého bieleho vína. Je to veľmi chutné a efektne jedlo.
kukulienka71
@siuuu (7.9.2021 19:51)
Je to naozaj výborné, osviežujúce a rýchlo hotové jedlo. Dala som aj kapary aj olivy:-) jediné, čo inokedy vymením, je príloha, ktorú som zvolila. Myslím, že viac by sa hodili opekané zemiaky alebo opečená bageta so syrom. Vďaka za nápad ozvláštniť jedálniček.



1x siuuu
siuuu
@kukulienka71 (9.9.2021 14:53)

Som rada že chutilo - veru aj také opečené zemiaky či chrumkavá bagetka by boli dobrou prílohou ;-)