Kuracie prsia
Kuracia piccata - kuracie prsia s citrónom a olivami
Autor receptu: siuuu
Tento recept robievam najmä v lete, pretože je to také osviežujúce jedlo kvôli použitej citrónovej šťave a kúskom citróna, ale tak
nejako mi priešiel na chuť aj v týchto dňoch, a veruže som si pochutila leto - neleto.
10 minút príprava |
5-8 minút tepelná úprava |
Postup
- Plátky kuracích pŕs umyjeme, osušíme. Ochutíme soľou, korením a obalíme v múke. Citrón očistíme a vyrežeme z neho iba dužinu bez bielej šupky.
- Na panvici rozohrejeme olej, opečieme z oboch strán mäso (asi 3 minútky z každej strany alebo podľa hrúbky tak, aby nebolo surové ale ani vysušené) a vyberieme von.
- Do výpeku z mäsa pridáme víno (cca 1 - 1,5 dl), necháme zovrieť, minútku-dve prevaríme, pridáme vývar (tiež asi 1 - 1,5 dl) a varíme ešte pár minút, pokiaľ sa omáčka nezredukuje aspoň o 1/3 až 1/2. Pridáme pokrájaný citrón, trocha citrónovej šťavy, olivy a pokrájanú paradajku (bez zrniečok - pridávam kvôli farbe), premiešame, vložíme mäso, prehrejeme.
- Odstavíme zo sporáka, pridáme studené maslo a posekanú petržlenovú vňať, premiešame a podávame s ľubovoľnou prílohou.