Kura skoro ako zo Španielska (fotorecept)
Autor receptu: vybusna
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Kuracie prsia osolime, okorenime a zlahka obalime v hladkej muke. Paradajky olupeme, vyberieme z nich mokry stred. Papriku zbavime jadrinca a ocistime. Cibulu, paradajky a papriku nakrajame na kocky.
V rajnici rozohrejeme olej a zo vsetkych stran dobre opecieme maso, odlozime ho na teple miesto a na zvysku oleja opecieme cibulu, papriku a paradajky.
- Zemiaky ocistime a rozkrojime na stvrtky. Do zeleninoveho zakladu polozime opecene maso, prilejeme cast vina, cast vyvaru, pridame zemiaky a bobkovy list. Dusime pod pokrievkou a priebezne dolievame zvysok vina a bujonu. Tesne pred dokoncenim som do omacky rozkrojila par bobul hrozna. Uprimne...mali tam ist olivy, ale akosi sa nenasli v komore....hrozno tam nevadilo, ale nabuduce tam hrst susenych hrozienok...alebo ak sa doplnia v komore olivy, tak tie olivy.
- Zemiaky naberu cervenu farbu po vine, tak je to take negustiozne...nedajte sa odradit. Btw mala som malo zemiakov, tak sme dali ako prilohu este aj tarhonu. Pochutili sme si.
|