Kura Calabrese s krémovou polentou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie stehná potrieme citrónovou šťavou a necháme odokryté v chladničke (ideálne cez noc). Po vybratí z chladničky osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Odložíme na teplé miesto.
  2. Rúru alebo zapekací gril pred-hrejeme na 180 °C. Cibuľu nakrájame na osminky a huby na polovice, menšie huby necháme v celku. Cesnak nakrájame na polovice. Všetko urestujeme na oleji v tej istej panvici, pridáme paradajky, bylinky, olivy, soľ a korenie. Potom stehná uložíme späť na zmes cibule a húb, kožou nahor.
  3. Pečieme 10 – 12 minút, podľa výšky mäsa. Medzitým necháme zovrieť potrebné množstvo osolenej vody (postupujeme podľa odporúčania na obale polenty). Prisypeme kukuričnú krupicu, prevaríme, do hotovej polenty pridáme maslo a strúhaný parmezán, podľa potreby dosolíme a ochutíme mletým muškátovým orechom. Stehná podávame s horúcou polentou.