kuracie prsia

Kung Pao kuracie prsia

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Kung Pao je tradičná klasika v čínskej kuchyni a som si istá, že toto jedlo už vyskúšal každý z vás.* Pripraviť sa však dá v množstve podôb. Tentokrát som Kung Pao pripravila v kombinácii so zelenými fazuľkami, chrumkavými arašidmi a skutočne chutnou omáčkou. Poďte tento recept vyskúšať, som si istá, že vám bude chutiť.

4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou.
  2. Potom ju v hrnci zalejeme 500 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na miernom plameni domäkka (približne 15 minút).
  3. Všetky suroviny na marinádu spolu dobre rozmiešame.
  4. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, a potom ich obalíme v pripravenej marináde. Necháme ich postáť v marináde aspoň 15 minút.
  5. V hrnci alebo vo woku na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  6. Potom pridáme namarinované mäso aj so zvyšnou marinádou a restujeme ho na silnom plameni približne 3 minúty.
  7. Potom mäso varíme na miernom plameni približne 10 minút. Ak je to potrebné, môžeme ho podliať trochou vody.
  8. Po 10 minútach k mäsu primiešame arašidy, zelené fazuľky a jedlo varíme ešte 5 minút.
  9. Hotové Kung Pao podávame posypané nasekanou jarnou cibuľkou spolu s uvarenou ryžou.