kuracie prsia
Kung Pao kuracie prsia
Autor receptu: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Kung Pao je tradičná klasika v čínskej kuchyni a som si istá, že toto jedlo už
vyskúšal každý z vás.* Pripraviť sa však dá v množstve podôb. Tentokrát som Kung Pao pripravila v kombinácii so zelenými
fazuľkami, chrumkavými arašidmi a skutočne chutnou omáčkou. Poďte tento recept vyskúšať, som si istá, že vám bude chutiť.
4 porcie |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou.
- Potom ju v hrnci zalejeme 500 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na miernom plameni domäkka (približne 15 minút).
- Všetky suroviny na marinádu spolu dobre rozmiešame.
- Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, a potom ich obalíme v pripravenej marináde. Necháme ich postáť v marináde aspoň 15 minút.
- V hrnci alebo vo woku na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
- Potom pridáme namarinované mäso aj so zvyšnou marinádou a restujeme ho na silnom plameni približne 3 minúty.
- Potom mäso varíme na miernom plameni približne 10 minút. Ak je to potrebné, môžeme ho podliať trochou vody.
- Po 10 minútach k mäsu primiešame arašidy, zelené fazuľky a jedlo varíme ešte 5 minút.
- Hotové Kung Pao podávame posypané nasekanou jarnou cibuľkou spolu s uvarenou ryžou.