Kulajda alias hubová polievka na kyslo

monty469 - fotkamonty469, 16. januára 2016
Kulajda alias hubová polievka na kyslo
Foto: monty469

Táto polievka patrí v našej rodine medzi obľúbené.

Suroviny

3 PL
2 PL
2 l
4 ks
1 ks
300 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Maslo rozpustíme, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, rascu a opečieme.

  2. 2

    Následne pridáme múku a urobíme zápražku, ktorú zalejeme vývarom

  3. 3

    Necháme zovrieť, pridáme huby (ja som použila mrazené, ale rovnako môžete použiť čerstvé alebo sušené), na malé kocky nakrájané zemiaky, soľ, korenie a varíme na miernom plameni pokiaľ huby a zemiaky nezmäknú. Potom polievku zjemníme smotanou, premiešame, prehrejeme, ale už nevaríme.

  4. 4

    Pridáme kôpor, pažítku, dochutíme octom a podávame.

Diskusia k receptu

erikao
zemiaky ste zabudli, predpokladám, že sa vkladajú súčasne s hubami?
afataga
taku mam aj ja rada, ale bez kopru, ten ozaj nemusim, ale huby by som varila dlhsie ako zemiaky, hlavne susene, min. 20 min.
klukodvody
Promiň, ale u Kulajdy nemůžeš napsat alias. Kulajda je prostě specifická polévka, která je podle krajů jinak udělaná, ale pořád je to Kulajda.
berioza
@klukodvody (19.1.2016 16:32)

Slovo alias znamená "inak povedané", čiže autorka pokojne môže ponúknuť iný názov alebo obrazný opis toho, čo v recepte ponúka pod slovom kulajda. Urobila to správne. Pre ňu je kulajda to isté ako hubová polievka nakyslo. Obsahovo ani logicky sa ničím neprevinila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia