Kulajda alias hubová polievka na kyslo

monty469 - fotkamonty469, 16. januára 2016
Kulajda alias hubová polievka na kyslo
Foto: monty469

Táto polievka patrí v našej rodine medzi obľúbené.

Suroviny

3 PL
2 PL
2 l
4 ks
1 ks
300 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo rozpustíme, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, rascu a opečieme.

  2. 2

    Následne pridáme múku a urobíme zápražku, ktorú zalejeme vývarom

  3. 3

    Necháme zovrieť, pridáme huby (ja som použila mrazené, ale rovnako môžete použiť čerstvé alebo sušené), na malé kocky nakrájané zemiaky, soľ, korenie a varíme na miernom plameni pokiaľ huby a zemiaky nezmäknú. Potom polievku zjemníme smotanou, premiešame, prehrejeme, ale už nevaríme.

  4. 4

    Pridáme kôpor, pažítku, dochutíme octom a podávame.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: