Foto: monty469
Táto polievka patrí v našej rodine medzi obľúbené.
Postup
-
1
Maslo rozpustíme, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, rascu a opečieme.
- 2
Následne pridáme múku a urobíme zápražku, ktorú zalejeme vývarom
- 3
Necháme zovrieť, pridáme huby (ja som použila mrazené, ale rovnako môžete použiť čerstvé alebo sušené), na malé kocky nakrájané zemiaky, soľ, korenie a varíme na miernom plameni pokiaľ huby a zemiaky nezmäknú. Potom polievku zjemníme smotanou, premiešame, prehrejeme, ale už nevaríme.
- 4
Pridáme kôpor, pažítku, dochutíme octom a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/moja-kulajda/5301-recept.html...
Slovo alias znamená "inak povedané", čiže autorka pokojne môže ponúknuť iný názov alebo obrazný opis toho, čo v recepte ponúka pod slovom kulajda. Urobila to správne. Pre ňu je kulajda to isté ako hubová polievka nakyslo. Obsahovo ani logicky sa ničím neprevinila.