Krúpové mäsové gule v paradajkovej omáčke
Autor receptu: archaa
V podstate niečo na spôsob plnenej papriky. Milujem jačmenné krúpy a jednoducho ich
mám v plnke radšej ako ryžu. Chutia v nej skvelo. Do omáčky pridávam paradajkový džús
odkedy som ochutnala paradajkovú omáčku mojej veľmi dobrej známej pochádzajúcej z
Maďarska.. skúste...
4-6 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Krúpy uvaríme v osolenej vode do polomäkka a necháme vychladnúť. Zmiešame s mäsom, vajíčkami, najemno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, osolíme a okoreníme. Dobre všetko premiešame a formujeme gule, ktoré hádžeme do omáčky. Tú si pripravíme nasledovným spôsobom:
- Urobíme svetlú zápražku z oleja a múky. Podlejeme 200ml teplej vody a dobre premiešame. Prilejeme paradajkový džús a pasírované paradajky. Osolíme a okoreníme. pridáme bobkový list, klinčeky, škoricu a štipku cukru. Privedieme do varu.

- Varíme spolu ešte pol hodiny a podľa potreby ešte dochutíme.