Jemná krúpková polievka

margaretka28 - fotkamargaretka28, 15. mája 2012

Veľmi rada používam jačmenné krúpky,sú nielen dobré,ale aj zdravé !

Suroviny

4 ks
1 koliesko
3 mensie
2 hrste
3 l




Postup

  1. 1

    Mrkvu a zeler mierne popražíme na troške masti,aby mala polievka krajšiu farbu,zalejeme vodou,pridáme pokrájané zemiaky,krúpky prepláchnuté vo vode,vňať ligurčeka,soľ a varíme,kým krúpky nezmeknú,dochutíme petržlenovou vňaťou a vegetou bez glutamanu.

Diskusia k receptu

micanela
Možno niekedy skúsim ale asi nie som jediná kto z krúpovej polievky má nočnú moru kvôli jej "vôni" a chuti v školskej jedálni.
margaretka28
@micanela ,viem čo máš na mysli,aj ja si pamätám na tie nevábne polievky zo školskej družiny,ale neboj sa len skús,domáca je domáca,moje deti ju zjedia bez problémov a ešte si ju aj kážu uvariť.
elekra
Vábna polievočka, krúpky mám veľmi rada.
mariaklara
Touto polievočkou nemôžeš nič pokaziť. Presne tak, domácou nepokazíš nič.
lubavuska
výborná polievočka, aj u nás krúpky milujeme :-) a kto krúpky nemusí :( odporúčam použiť bulgúr, je výborný.
hannah22
mňam krúpkovú polievku môžem vždy, máš ju peknú a určite chutnú, pre manžela pridám občas na ovoňanie kúsok klobásky a hneď ju zje bez komentov.... :))
margaretka28
@hannah ,muži sú asi všetci rovnakí,ja som ju práve ohriala môjmu k obedu,včera ju nejedol a dnes mi vraví :"a nemohla si tam dať aspoň klobásku ?"Tak ja že klobásku mu dám zajtra do kapustnice.
garanco
Varievam takúto, len ešte na začiatku pridám opražiť cibuľku, aj vnučky ju majú rady, manžel tiež, najmä keď pritom vonia za klobáskou - ako čítam aj vyššie:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia