Krúpková polievka
Krúpková polievka s pikantným hovädzím rebrom
Autor receptu: redakcia
Postup- Rebrá umyjeme, do hrnca k nim pridáme
studenú vodu, celé čierne korenie, horčičné
semienka, koriandrové semienka, soľ a dáme
na platňu variť. Keď začne vývar vrieť, odoberieme penu, stíšime var a varíme, kým rebrá nie
sú mäkké.
- Marináda na rebrá: Olivový olej, strúčik očisteného cesnaku,
sójovú omáčku, ustricovú omáčku, čili omáčku,
soľ, kečup a červenú mletú papriku rozmixujeme na hladkú pastu. Horúce rebrá, z ktorých
sme vytiahli kosť, namarinujeme a necháme
vychladnúť – asi 12 hodín.
- Cibuľu nakrájame nadrobno spolu s cesnakom, vložíme do hrnca s olejom a pomaly
restujeme. Pridáme červenú papriku, krúpy
a zalejeme precedeným vývarom. Varíme
domäkka.
- Marinované rebrá nakrájame na
tenké plátky a opečieme na panvici do chrumkava. Stonkový zeler umyjeme, nakrájame a opečieme.
- Krúpkovú polievku podávame s marinovanými rebrami, ozdobíme opečeným zelerom a petržlenovou vňaťou.
|