Krúpková polievka

Krúpková polievka s pikantným hovädzím rebrom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Rebrá umyjeme, do hrnca k nim pridáme studenú vodu, celé čierne korenie, horčičné semienka, koriandrové semienka, soľ a dáme na platňu variť. Keď začne vývar vrieť, odoberieme penu, stíšime var a varíme, kým rebrá nie sú mäkké.
  2. Marináda na rebrá: Olivový olej, strúčik očisteného cesnaku, sójovú omáčku, ustricovú omáčku, čili omáčku, soľ, kečup a červenú mletú papriku rozmixujeme na hladkú pastu. Horúce rebrá, z ktorých sme vytiahli kosť, namarinujeme a necháme vychladnúť – asi 12 hodín.
  3. Cibuľu nakrájame nadrobno spolu s cesnakom, vložíme do hrnca s olejom a pomaly restujeme. Pridáme červenú papriku, krúpy a zalejeme precedeným vývarom. Varíme domäkka.
  4. Marinované rebrá nakrájame na tenké plátky a opečieme na panvici do chrumkava. Stonkový zeler umyjeme, nakrájame a opečieme.
  5. Krúpkovú polievku podávame s marinovanými rebrami, ozdobíme opečeným zelerom a petržlenovou vňaťou.