Pečená bravčová krkovička

Krkovička s červenou kapustou a lokšou

Autor receptu: tatianka2008

Tento recept si určite zapíš, celkom rýchlo budeš mať mäso hotové a je výborné.

60 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zmiešajte ingrediencie na marinádu: sójová omáčka, olej, med, kečup, sladká červená paprika, čierne mleté korenie. Zamiešajte a pridajte hrnček vody. Marináda je hotová.
  2. Príprava mäsa: Krkovičku nakrájame na tenšie plátky a okoreníme z oboch strán (soľ, čierne korenie, cesnakové korenie).
  3. Pečenie: Do pekáča vložte mäso. Pridajte 2 veľké cibule nakrájané nahrubo. Ja som pridala ešte 2 strúčiky nakrájaného cesnaku. Mäso a cibuľu zalejeme pripravenou marinádou. Prikryte alobalom a vložte do rúry predhriatej na 200 °C. Pečte 30 minút pod alobalom. Potom odstráňte alobal a pečte ešte 15 minút bez alobalu. Ja som zapla na 7 minút ešte gril.
  4. Vyberte upečené mäso z rúry. Cibuľu a výpek (tekutinu z pečenia) rozmixujte a vytvorte tak omáčku.
  5. Červená kapusta: Cibuľu nakrájame nadrobno. Na panvici rozohrejeme olej, cibuľu osmažíme do sklovita. Pridáme kapustu z fľaše (ja som dala polovicu a bez oplachovania vodou). Premiešame, pridáme trošku vody, aby sa nepripálila. Dochutíme mletou rascou, soľou, čiernym korením. Dusíme na miernom ohni asi 10–15 minút, kým zmäkne (stále podlievame trocha vodou).
  6. Do malého hrnca nasypem cukor, miešam a roztápam kým nevznikne karamel, ktorý prilejem do hrnca s kapustou. Dám malú lyžičku octu, aby kapusta chytila krásnu farbu a chuť. Nechám ešte trocha povariť, aby sa spojili chute a kapusta je hotová.
  7. Tentokrát som obed podávala s kupovanými lokšami, ktoré som potrela roztopeným, osmaženým maslom. Dobrú chuť prajem.