Pečená bravčová krkovička
Krkovička s červenou kapustou a lokšou
Autor receptu: tatianka2008
Tento recept si určite zapíš, celkom
rýchlo budeš mať mäso hotové a je
výborné.
|
60 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Zmiešajte ingrediencie na marinádu: sójová omáčka, olej, med, kečup, sladká červená paprika, čierne mleté korenie.
Zamiešajte a pridajte hrnček vody. Marináda je hotová.
- Príprava mäsa: Krkovičku nakrájame na tenšie plátky a okoreníme z oboch strán (soľ, čierne korenie, cesnakové korenie).
- Pečenie: Do pekáča vložte mäso. Pridajte 2 veľké cibule nakrájané nahrubo. Ja som pridala ešte 2 strúčiky nakrájaného cesnaku. Mäso a cibuľu zalejeme pripravenou marinádou. Prikryte alobalom a vložte do rúry predhriatej na 200 °C. Pečte 30 minút pod alobalom. Potom odstráňte alobal a pečte ešte 15 minút bez alobalu. Ja som zapla na 7 minút ešte gril.
- Vyberte upečené mäso z rúry. Cibuľu a výpek (tekutinu z pečenia) rozmixujte a vytvorte tak omáčku.
- Červená kapusta: Cibuľu nakrájame nadrobno. Na panvici rozohrejeme olej, cibuľu osmažíme do sklovita. Pridáme kapustu z fľaše (ja som dala polovicu a bez oplachovania vodou). Premiešame, pridáme trošku vody, aby sa nepripálila. Dochutíme mletou rascou, soľou, čiernym korením. Dusíme na miernom ohni asi 10–15 minút, kým zmäkne (stále podlievame trocha vodou).
- Do malého hrnca nasypem cukor, miešam a roztápam kým nevznikne karamel, ktorý prilejem do hrnca s kapustou. Dám malú lyžičku octu, aby kapusta chytila krásnu farbu a chuť. Nechám ešte trocha povariť, aby sa spojili chute a kapusta je hotová.
- Tentokrát som obed podávala s kupovanými lokšami, ktoré som potrela roztopeným, osmaženým maslom. Dobrú chuť prajem.