Krkovička/bôčik, kapusta a knedľa
Autor receptu: lenkac
Novoročný obed
4 porcie |
15 minút príprava |
120 minút na 180 °C |
Postup- Deň dopredu si pripravíme marinádu na mäsko. Všetky ingrediencie spojíme, poriadne premiešame a do pripravenej marinády naložíme bôčik a krkovičku.
Množstvo ingrediencií na marinádu si každý môže prispôsobiť podľa seba, ja som to tiež podľa oka pripravovala.
- Na druhý deň. Pekáč vyložíme veľkým množstvom cibule, nakrájanej na mesiačiky. Na cibuľu poukladáme naložené mäso a zalejeme zvyškom marinády.
- Pečieme pri 180 stupňoch asi dve hodinky. Asi v polovici pečenia som trošku podliala vodou, ale asi tak 1 dcl. Pred koncom pečenia som odokryla pekáč a poslednú pol hodinu dopekala tak.
- Pripravíme si kapustu. Na oleji si opražíme cibuľu, pridáme kapustu, osolíme, okoreníme a pridáme cukor. Potom zalejeme troškou vody a dusíme asi 20 minút.
- Prílohou tradične knedľa.
- Dobrú chuť :)
|