Krkovička/bôčik, kapusta a knedľa

Autor receptu: lenkac

Novoročný obed

4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Deň dopredu si pripravíme marinádu na mäsko. Všetky ingrediencie spojíme, poriadne premiešame a do pripravenej marinády naložíme bôčik a krkovičku. Množstvo ingrediencií na marinádu si každý môže prispôsobiť podľa seba, ja som to tiež podľa oka pripravovala.
  2. Na druhý deň. Pekáč vyložíme veľkým množstvom cibule, nakrájanej na mesiačiky. Na cibuľu poukladáme naložené mäso a zalejeme zvyškom marinády.
  3. Pečieme pri 180 stupňoch asi dve hodinky. Asi v polovici pečenia som trošku podliala vodou, ale asi tak 1 dcl. Pred koncom pečenia som odokryla pekáč a poslednú pol hodinu dopekala tak.
  4. Pripravíme si kapustu. Na oleji si opražíme cibuľu, pridáme kapustu, osolíme, okoreníme a pridáme cukor. Potom zalejeme troškou vody a dusíme asi 20 minút.
  5. Prílohou tradične knedľa.
  6. Dobrú chuť :)