« Naspäť na tento recept

Krevetové rizoto v parmezánovom košíčku verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia


Postup receptu

Kráľovské krevety nakrájame pozdĺžne, ale neprekrojíme ich úplne. Cibuľu speníme na masle, pridáme ryžu, krátko opražíme, zalejeme bielym vínom, kuracím vývarom a dusíme do polomäkka asi 12 minút.

Na druhej časti masla opražíme krevety, kým nie sú červené, pridáme cherry paradajky, citrónovú šťavu, cviklové listy, baby špenát a udusenú ryžu. Premiešame, dochutíme soľou, korením a zjemníme smotanou. Podávame so strúhaným parmezánom v parmezánových košíčkoch. Na dozdobenie použijeme kôpor.

Na papier na pečenie nasypeme strúhaný parmezán 4 x 30 g a vytvoríme kruhy, ktoré zapekáme v rúre pri 200 °C asi päť minút. Parmezán vyberieme, kým je teplý, tvarujeme košíčky tak, aby nepopraskal.

Suroviny




4
porcie
30
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist