Krevetové rizoto
Krevetové rizoto v parmezánovom košíčku
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Kráľovské krevety nakrájame pozdĺžne, ale
neprekrojíme ich úplne. Cibuľu speníme na masle,
pridáme ryžu, krátko opražíme, zalejeme bielym
vínom, kuracím vývarom a dusíme do polomäkka
asi 12 minút.
- Na druhej časti masla opražíme krevety, kým nie
sú červené, pridáme cherry paradajky, citrónovú
šťavu, cviklové listy, baby špenát a udusenú ryžu.
Premiešame, dochutíme soľou, korením a zjemníme
smotanou. Podávame so strúhaným parmezánom
v parmezánových košíčkoch. Na dozdobenie použijeme kôpor.
- Na papier na pečenie nasypeme strúhaný parmezán
4 x 30 g a vytvoríme kruhy, ktoré zapekáme
v rúre pri 200 °C asi päť minút. Parmezán vyberieme,
kým je teplý, tvarujeme košíčky tak, aby
nepopraskal.
|