Krémové tekvicové risotto
Jeseň je už v plnom prúde a v tento prvý októbrový deň si ju môžete spríjemniť typicky jesenným receptom. Tekvica hokaido je určite moja najobľúbenejšia a nájdete ju u mňa vo viacerých receptoch na mojom instagrame @skatulkavkuchyni alebo na https://skatulkavkuchyni1.webnode.sk/.
porcie
príprava
Suroviny
1 hrnček |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
100 ml |
|
1 l |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Tekvicu nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 °C do zmäknutia. Časť rozmixujeme na pyré a časť necháme vcelku.
- 2
Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku alebo šalotku. Pridáme ryžu a krátko orestujeme. Podlejeme bielym vínom, ktoré necháme jemne odpariť.
- 3
Pridáme tekvicové pyré a podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia. Za stáleho miešania a podlievania varíme do takmer úplného zmäknutia ryže.
- 4
Pridáme nakrájané kúsky upečenej tekvice a odstavíme. Nakoniec primiešame zmäknuté maslo a nastrúhaný parmezán. Zamiešame a ihneď podávame.
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu