Tekvicové rizoto

Krémové tekvicové risotto

Autor receptu: skatulka

Jeseň je už v plnom prúde a v tento prvý októbrový deň si ju môžete spríjemniť typicky jesenným receptom.* Tekvica hokaido je určite moja najobľúbenejšia a nájdete ju u mňa vo viacerých receptoch na mojom instagrame @skatulkavkuchyni alebo na https://skatulkavkuchyni1.webnode.sk/.

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Tekvicu nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 °C do zmäknutia. Časť rozmixujeme na pyré a časť necháme vcelku.
  2. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku alebo šalotku. Pridáme ryžu a krátko orestujeme. Podlejeme bielym vínom, ktoré necháme jemne odpariť.
  3. Pridáme tekvicové pyré a podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia. Za stáleho miešania a podlievania varíme do takmer úplného zmäknutia ryže.
  4. Pridáme nakrájané kúsky upečenej tekvice a odstavíme. Nakoniec primiešame zmäknuté maslo a nastrúhaný parmezán. Zamiešame a ihneď podávame.