Mňamkové rizoto fotorecept

lucylee - bez fotkylucylee, 11. januára 2011
Mňamkové rizoto (fotorecept)
Foto: lucylee

Naj rizoto na svete. Varila ho Andy Timková v relácii Varení pečení. Je dosť náročné na suroviny, preto ho nerobím často, ale tá chuť Zobraziť celý popisNaj rizoto na svete. Varila ho Andy Timková v relácii Varení pečení. Je dosť náročné na suroviny, preto ho nerobím často, ale tá chuť za to stojí. Ja som originál recept trochu pozmenila. Pridala som sezamové semiačka a urobila som experiment, ku ktorému ma inšpiroval recept od @2010 karibská ryža, ktorá je výborná! http://varecha.pravda.sk/recepty/karibska-ryza-/10594-pouzi.html Experiment spočíval v tom, že som pridala kokosový krém namiesto smotany na varenie a výsledok bol nad očakávanie.

Suroviny

0.3 l
3/4 l
1 ks
0.2 l
2 ks
3 strúčiky
6 ks
3 ks
1 ks
1 ks
hrsť
hrsť
1 ks
6 PL
hrsť




Postup

  1. 1

    Cibuľu, pór a cesnak upražíme na olivovom oleji.

    Mňamkové rizoto (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme ryžu a prilievame vývar (podrobný postup, ako to má vyzerať, nájdete pri mojom recepte na hubové rizoto).

    Mňamkové rizoto (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme šampiňóny (hríby), sušené paradajky nakrájané na drobné kocky, semienka, brusnice a kukuricu. Ja som kukuricu nedala, lebo som sa bála, že sa pokazí a tak som ju dala na koniec, keď som rizoto servírovala. Ale ak máte veľa stravníkov a viete, že sa zje rýchlo, kľudne ju pridajte.

    Mňamkové rizoto (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V druhej panvici si opražíme cibuľu do sklovita. Pridáme kuracie prsia pokrájané na slížiky a smažíme do mäkka.

    Mňamkové rizoto (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je ryža skoro mäkká, pridáme do rizota kuracie prsia, aby sa chute zharmonizovali, prilejem víno (ja som použila domáce) a varíme ešte asi 15 minút.

    Mňamkové rizoto (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec pridáme kokosový krém, necháme prevrieť a odstavíme z plameňa.

    Mňamkové rizoto (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

janger
@lucylee , ten kokosovy krem je vyborny napad. Rizoto sice nerobievam, ale toto vyskusam...Jazminova ryza ma vybornu chut (teda aspon podla mna).
lucylee
@janger ja ju úplne zbožňujem, aj keď je dosť drahá. Ja som použila krém, lebo je hustejší, ale môže sa aj mlieko. A prečo nerobievaš rizoto? Nechutí Ti?
tothka
Kokosový krém nepoznám, môžeš mi prosím vysvetliť v akej forme sa predáva ? To rizoto by mi určite chutilo, vďaka.
lucylee
@redakcia jasne, teraz veľa varím z kokosového mlieka aj krému, tak určite dodatočne pridám
honestka
dnes sme dostali krasne cerstve kuriatka a tak rizoto bude take obycajnejsie- zboznujem v kazdom vydani a vobec mi nevadi to miesanie. Tvoje je tiez prudko chutne!
janger
@lucylee , nejako ma doteraz rizoto (to prave, take redsie,) az tak moc nelakalo, ani neviem preco... Ale minule spominala aj dcerka, ze robila a ze bolo dobre, tak som si povedala, ze vyskusam :-)! Ten kokosovy krem (alebo ze by to bolo mlieko?), tak mam doma dva druhy (je tam napisane mlieko-kremove). Dnes som ho nahodou pouzivala na nieco ine, je dost huste, asi ako smotana a velmi chutne. Ja to mam v krabicke, ale byva aj v plechovke. A mam tu kokosovu chut velmi rada...
samanka
@lucylee u nás môže byť rizota plný hrniec a minie sa. Robievam aj bez mäsa aj s mäsom na rôzne spôsoby, ale toto Tvoje vonia až ku mne. Zajtra bude k obedu.
lucylee
@janger ja tiež, úplne ozvláštni recepty, ja som toto rizoto robila aj so smotanou, ale s kokosovým krémom je lepšie, mlieko som použila do tej karibskej ryže, ale myslím, že to je úplne jedno, čo sa použije, ten krém je trochu hutnejší a hustejší.
@palokuchki @honestka @samanka ďakujem od vás veľmi poteší ;-)
jerica
spravila si mňamku a tá mňamka vyhrala, gratulujem :-)) !!!
cica2
krásny recept a tiež gratulujem:)))
marianne69
dakujem @lucka rizotko podla mojho gusta,vsetko tam lubim az na kukuricku a tie brusnice k tomu nema chybu,hotova gurmancina:-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia