Tekvicová polievka

Krémová tekvicová polievka s mrkvou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tekvicu ošúpeme, vydla­beme semienka aj s vláknitou du­žinou, preložíme ich do hrnca a zalejeme vodou. Ne­cháme variť aspoň 20 minút.
  2. Očistenú tekvicu nakrá­jame na kocky. Mrkvu ošú­peme a nakrájame na ko­lieska. Do hrnca dáme rozohriať maslo a opečieme na ňom najemno nakrájanú šalotku a na plátky nakrájaný cesnak, pridáme tekvicu, mrkvu a ešte chvíľu restu­jeme, zalejeme zeleninovým vývarom.
  3. Prilejeme scedený vývar zo semienok a vnútra tekvice. Varíme, kým tekvica nezmäkne, trvá to asi 20 minút.
  4. Hotovú polievku v hrnci rozmixujeme. Pridáme smo­tanu, mletú papriku, muškátový oriešok, soľ, mleté čierne ko­renie a necháme ešte prejsť varom.
  5. Polievku ozdobíme smotanou a mletým čiernym korením.