Tekvicová polievka
Krémová tekvicová polievka s mrkvou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Tekvicu ošúpeme, vydlabeme semienka aj s vláknitou dužinou, preložíme ich do hrnca a zalejeme vodou. Necháme variť aspoň 20 minút.
- Očistenú tekvicu nakrájame na kocky. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Do hrnca dáme rozohriať maslo a opečieme na ňom najemno nakrájanú šalotku a na plátky nakrájaný cesnak, pridáme tekvicu, mrkvu a ešte chvíľu restujeme, zalejeme zeleninovým vývarom.
- Prilejeme scedený vývar zo semienok a vnútra tekvice. Varíme, kým tekvica nezmäkne, trvá to asi 20 minút.
- Hotovú polievku v hrnci rozmixujeme. Pridáme smotanu, mletú papriku, muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie a necháme ešte prejsť varom.
- Polievku ozdobíme smotanou a mletým čiernym korením.
|