Teplý šalát
Krémová quinoa so syrom halloumi a s avokádom
Autor receptu: redakcia
Oriešková chuť quinoy sa s dresingom so sezamovou pastou tahini ešte viac zvýrazní. Avokádo sa na nej potom rozplynie ako kúsok masla.
4 porcie |
35 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Quinou v menšom hrnci zalejeme studenou vodou. Privedieme do varu. Potom teplotu zmiernime a varíme 15 minút. Zložíme z ohňa, prikryjeme a necháme v teple.
- Vajcia vložíme do menšieho hrnca s horúcou vodou a varíme asi 6 minút. Potom ich schladíme a ošúpeme.
- Kelové listy zbavené hrubších častí vložíme do vriacej osolenej vody a varíme ich asi 5 minút. Potom ich schladíme
v studenej vode a nakrájame. Nakrájaný kel vložíme do hrnca spolu
s 1 PL masla a zahrejeme.
- Syr halloumi nakrájame na plátky
a opečieme z oboch strán na zvyšnom masle dozlatista.
- Na dresing zmiešame pastu tahini s jogurtom a citrónovou šťavou. Polovicu dresingu vmiešame do mäkkej, teplej quinoy. Rozdelíme ju na taniere. Pridáme opečený syr halloumi, rozkrojené varené vajce, polovicu avokáda a pokvapkáme zvyšným dresingom.