Batatová polievka

Krémová polievka z batatov s beluga šošovicou

Autor receptu: sjuz

Krémová polievka s kokosovým mliekom a čiernou šošovicou.

4-5
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na masle alebo olivovom oleji speníme cibuľu nakrájanú na drobno. Pridáme očistený a nakrájaný ďumbier, očistenú a na kocky nakrájanú mrkvu. Restujeme. Pridáme na kocky nakrájané bataty, osolíme a zalejeme vodou tak, aby bola zelenina takmer ponorená, osolíme a prikryté varíme do mäkka.
  2. Zvlášť v hrnci uvaríme vo vode čiernu šošovicu. Uvarenú scedíme.
  3. Polievku rozmixujeme do hladka, pridáme kokosové mlieko a prevaríme.
  4. Na tanier nalejeme krémovú polievku, pridáme podľa chuti uvarenú šošovicu, posypeme koriandrom a upraženou cibuľkou.