Králik s dubákmi
Králik podľa Huberta (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Je to jednoduchý recept a veľmi chutný. Mám ho od známeho.
6 porcií |
10 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca, v ktorom to budeme variť dáme olej a pár kociek slaniny zohriať. Na tom opečieme králičie kúsky. Z každej strany tak po tri minúty a vyberieme z hrnca.
- Do výpeku dáme slaninu pokrájanú na kocky a cibuľu na drobno. Smažíme do červena, tak 15 - 20 minút.
- Potom pridáme cesnak a kapiu pokrájané na drobno, chvíľu podusíme -
- a pridáme dubáky, tie podusíme až sa nám všetka voda vyparí.
- Teraz na slabom ohni nasypeme mletú papriku. Necháme chvíľu vylúhovať.
- Napokon dáme mäso a zalejeme vývarom. Varíme až je mäso mäkké. Teraz osolíme, ale opatrne, totiž vývar je slaný.
- Smotanu si rozmiešame s mukou a cez sitko ju vlejeme do hrnca. Rozvaríme a potom na pomalom ohni varíme aspoň 15 - 20 minút. Nech je múka riadne prevarená. Prípadne dosolíme a odstavíme.
- Počas varenia si pripravíme prílohu. Original sú špenátové halušky. Mne sa ich nechcelo robiť, tak som uvaril celozrnné špenátové cestoviny. Králik s tými dubákmi dostane veľmi dobrú chuť.