Králik na víne (fotorecept)
Autor receptu: zuzuu10
Lebo aj králiky majú práve sezónu :) Voňavé, ľahké a veľmi chutné letné jedlo.
20 minút príprava |
60-80 minút tepelná úprava |
Postup
- Králika naporcujeme. Slaninku nakrájame na kocky, čerstvé huby očistíme a nakrájame na plátky.
- Slaninu nakrájame na kocky a v hrnci osmažíme. (Ak chceme mať jedlo vo finále menej mastné, časť oškvarkov po vytopení vyberieme.) Pridáme a speníme maslo.
- Postupne opečieme všetky diely králika/zajka na slaninkovo-maslovom základe.
- Podlejeme vývarom, pridáme vino - tým nešetríme :).
- Primiešame nakrájené čerstvé šampiňóny a krájané paradajky. Ochutíme soľou, korením a tymiánom podľa chuti.
- Prikryjeme a dusíme do zmäknutia mäsa. Potom pridáme čerstvú petržlenovú vňať - aj 2 hrste, čím viac, tým lepšie :) Necháme pár minút dôjsť.
- Podávame so zemiakmi (nám najviac chutia mierne pripečené, ako na fotke :) či cestovinou a zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!