Králik na víne (fotorecept)

Autor receptu: zuzuu10

Lebo aj králiky majú práve sezónu :) Voňavé, ľahké a veľmi chutné letné jedlo.

20 minút
príprava
60-80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Králika naporcujeme. Slaninku nakrájame na kocky, čerstvé huby očistíme a nakrájame na plátky.
  2. Slaninu nakrájame na kocky a v hrnci osmažíme. (Ak chceme mať jedlo vo finále menej mastné, časť oškvarkov po vytopení vyberieme.) Pridáme a speníme maslo.
  3. Postupne opečieme všetky diely králika/zajka na slaninkovo-maslovom základe.
  4. Podlejeme vývarom, pridáme vino - tým nešetríme :).
  5. Primiešame nakrájené čerstvé šampiňóny a krájané paradajky. Ochutíme soľou, korením a tymiánom podľa chuti.
  6. Prikryjeme a dusíme do zmäknutia mäsa. Potom pridáme čerstvú petržlenovú vňať - aj 2 hrste, čím viac, tým lepšie :) Necháme pár minút dôjsť.
  7. Podávame so zemiakmi (nám najviac chutia mierne pripečené, ako na fotke :) či cestovinou a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!