Králičie stehno s karotkovo-pomarančovou penou

Autor receptu: redakcia

Aj pri ľahkom letnom jedle si môžu mäsožravci prísť na svoje. Chce to len zdravšie úpravy, no a, samozrejme, belšie mäso – králičie, hydinové alebo „vodné“. Mne osobne by sa bez zubáča, sivoňa či šťuky leto nerátalo...

4
porcie
20 minút
príprava
270 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Králičie stehná umyjeme, osušíme a ochutíme soľou a korením, poukladáme ich do nádoby a pridáme pretlačený cesnak a vetvičku koriandra. Takto pripravené mäso zalejeme roztopenou masťou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 120 °C na asi 90 minút, potom rúru stiahneme na 70 °C a necháme mäso regenerovať ďalšie 3 hodiny.
  2. Med necháme speniť v kastróle a pridáme mrkvu, ktorú urestujeme v mede. Všetko potom spolu zalejeme pomarančovou šťavou a pridáme soľ, mrkvu varíme domäkka, a ak treba, podlievame zeleninovým vývarom. Uvarenú mrkvu rozmixujeme v hot mixe alebo vo vysokorýchlostnom mixéri na hladkú penu.
  3. Z byliniek pripravíme ľahký letný šalát, ktorý ochutíme olejom a citrónovou šťavou. Králičie stehná vyberieme z masti, necháme zredukovať na tuk a vylejeme z nádoby, zvyšok zaprášime múkou, zalejeme zvyšným vývarom a necháme prevariť, po prevarení precedíme a pri podávaní polievame mäso.