Králičie stehno s karotkovo-pomarančovou penou
Autor receptu: redakcia
Aj pri ľahkom
letnom jedle
si môžu mäsožravci
prísť na svoje. Chce to
len zdravšie úpravy,
no a, samozrejme,
belšie mäso – králičie,
hydinové alebo
„vodné“. Mne osobne
by sa bez zubáča,
sivoňa či šťuky leto
nerátalo...
4 porcie |
20 minút príprava |
270 minút tepelná úprava |
Postup
- Králičie stehná umyjeme, osušíme a ochutíme soľou
a korením, poukladáme ich do nádoby a pridáme pretlačený
cesnak a vetvičku koriandra. Takto pripravené mäso
zalejeme roztopenou masťou a dáme piecť do rúry vyhriatej
na 120 °C na asi 90 minút, potom rúru stiahneme na 70 °C
a necháme mäso regenerovať ďalšie 3 hodiny.
- Med necháme speniť v kastróle a pridáme mrkvu, ktorú
urestujeme v mede. Všetko potom spolu zalejeme pomarančovou
šťavou a pridáme soľ, mrkvu varíme domäkka, a ak
treba, podlievame zeleninovým vývarom. Uvarenú mrkvu
rozmixujeme v hot mixe alebo vo vysokorýchlostnom mixéri
na hladkú penu.
- Z byliniek pripravíme ľahký letný šalát, ktorý ochutíme
olejom a citrónovou šťavou. Králičie stehná vyberieme
z masti, necháme zredukovať na tuk a vylejeme z nádoby,
zvyšok zaprášime múkou, zalejeme zvyšným vývarom
a necháme prevariť, po prevarení precedíme a pri podávaní
polievame mäso.