Králičie mäso

Králičie ragú so zemiakovo-bryndzovou knedľou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Králičie ragú: Králičie stehná umyjeme, vykostíme a nakrájame na kocky. Na masti orestujeme pokrájanú slaninu a cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak a na kocky nakrájané mäso, ktoré prudko opečieme a zalejeme 500 ml vývaru. Do vývaru pridáme 4 borievky, soľ a mleté čierne korenie. Mäso pomaly varíme a redukujeme asi 1,5 hodiny.
  2. Zemiakovo-bryndzová knedľa: Zemiaky umyjeme a v šupke ich uvaríme v osolenej vode. Zemiaky necháme vychladnúť a očistíme. Potom ich pretlačíme, pridáme hrubú múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto.
  3. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozrežeme na 4 kusy. Každý kus jednotlivo ešte vypracujeme rukami a vyváľame.
  4. Bryndzu rozdelíme na 4 diely a na každý kus vyvaľkaného cesta položíme jeden diel. Bryndzu do cesta zabalíme a vytvarujeme knedle, ktoré zabalíme do fólie a alobalu a varíme asi 20 minút.
  5. Králičie ragú podávame s bryndzovou knedľou.