Králičie mäso
Králičie ragú so zemiakovo-bryndzovou knedľou
Autor receptu: redakcia
Postup- Králičie ragú: Králičie stehná umyjeme, vykostíme
a nakrájame na kocky. Na masti orestujeme pokrájanú slaninu
a cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak a na kocky nakrájané mäso, ktoré prudko opečieme a zalejeme 500
ml vývaru. Do vývaru pridáme 4 borievky, soľ a mleté
čierne korenie. Mäso pomaly varíme a redukujeme asi
1,5 hodiny.
- Zemiakovo-bryndzová knedľa: Zemiaky umyjeme
a v šupke ich uvaríme v osolenej vode. Zemiaky necháme vychladnúť a očistíme. Potom ich pretlačíme, pridáme
hrubú múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto.
- Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozrežeme na 4 kusy. Každý
kus jednotlivo ešte vypracujeme rukami a vyváľame.
- Bryndzu rozdelíme na 4 diely a na každý kus vyvaľkaného
cesta položíme jeden diel. Bryndzu do cesta zabalíme
a vytvarujeme knedle, ktoré zabalíme do fólie a alobalu
a varíme asi 20 minút.
- Králičie ragú podávame s bryndzovou knedľou.
|